Blogger Template by Blogcrowds

Note: Sesiunea 802

1. În termeni obişnuiţi, diverse tipuri de ciume, inclusiv cea bubonică şi abominabila “Moartea Neagră”, au fost (şi încă sunt) răspândite la om de către pureci ce poartă o bacterie primită de la şobolani infectaţi. Alte forme de boli sunt răspândite de alte rozătoare. În termenii lui Seth, prin interacţiunile complicate şi comunicăriile ce se desfăşoară între toate formele de viaţă, nemulţumirile adânci ale omului ar putea ajuta la declanşarea reînvierii năpastelor de genul ciumei : de exemplu, în Roma secolului 3, se spune că câteva mii de oameni au murit în fiecare zi; se estimează că în secolul 14, pe o perioadă de 20 de ani, a murit trei sferturi din populaţia Europei şi Asiei; în 1665 a existat marea ciumă din Londra, şi aşa mai departe.

2. Ocazional, decât să ceară ca un anumit cuvânt sau frază să fie subliniată pentru a fi accentuată, Seth o transmite mai tare – uneori mult mai tare. Deseori subliniez asemenea material pentru ca cititorul să ştie ce a fost accentuat. Pe pagina tipărită arată ca şi cum Seth însuşi ar vrea să fie subliniate, dar în timpul sesiunii ale apar destul de diferit.

Atunci când vorbeşte pentru Seth Jane are la dispoziţie o mare energie şi putere, iar eu pot des simţi acele calităţi ca şi cum ar forma o entitate palpabilă în sine. În timpul sesiunilor noastre private dar şi a celor pentru cărţi, efectele vocale ale lui Seth sunt de obicei destul de conversaţionale în ton şi expresivitate şi vorbeşte îndeajuns de încet astfel încât să pot lua confortabil notiţe. Totuşi, vocea lui Seth poate fi extraordinară în volum şi rapiditatea livrării iar aparent poate continua la nesfârşit în aceste moduri: Am fost martor la nişte demonstraţii într-adevăr remarcabile, ce au durat câteva ore. Totuşi, de obicei, în sesiunile noastre obişnuite manifestările lui Seth nu sunt duse atât de departe. Şi nici Jane nu este epuizată dacă vorbeşte pentru Seth – mai degrabă, spune că primeşte o infuzie de energie, atât subiectiv cât şi obiectiv. Aşa cum des spune, ea “călăreşte“ vocea lui Seth, ori energia ce se află în spatele sau în ea.

Eu şi Jane am scris în alte cărţi despre efectele vocii lui Seth, în timp ce încercăm să înţelegem mai multe despre ele.

3. Vezi nota 4 din sesiunea 801

Cu toate dezavantajele vaccinării şi programelor de inoculări, evident că Seth nu ne recomandă ca în prezent să le abandonăm, deoarece majoritatea dintre noi cred în eficienţa lor. Poate că va trece ceva timp până când credinţele personale sunt îndeajuns de puternice pentru a ne susţine, fără să folosim acele “suporturi” medicale. Totuşi, putem încerca să micşorăm o asemenea dependenţă (aşa cum eu şi Jane facem acum acest lucru), şi să evităm să ne facem vaccinuri doar fiindcă sunt “la modă”.

În nota 4 din sesiunea 801, am citat materialul despre inoculări pe care Seth l-a oferit în sesiunea 703 a Volumului 1 din Realitatea “Necunoscută”. Acum, lasă-mă să citez o parte din materialul său din sesiunea 704 a aceleiaşi cărţi. După 10:16: “Poţi indica boli vindecate datorită vaccinurilor sau altor măsuri preventive. ... Pare cea mai mare idioţenie să sugerezi că individul deţine orice tip de protecţie eficientă împotriva bolilor…

“Încă o dată, mulţi îi pot mulţumi cu recunoştiinţă unui doctor pentru descoperirea “în timp util” a unei condiţii de boală astfel încât să poată fi luate măsuri de contracarare eficiente, iar boala să fie eliminată. Bineînţeles, nu poţi ştii cu siguranţă ce s-ar fi întâmplat altfel… cu acei oameni care au vrut să moară. Dacă nu au murit de boală, ei poate că au fost omorâţi într-un accident, sau au murit în război, sau într-un dezastru natural.

“Poate că ar fi fost “vindecaţi” fie că le-a fost oferit sau nu un tratament, şi ar fi trăit vieţi productive. Nu ştii. Un bărbat sau femeie ce este gata să moară, dacă este salvat de o boală va contacta rapid alta, sau va găsi o metodă pentru a-şi îndeplinii aceea dorinţă. Aşadar, problema este legată de dorinţa de a supravieţui şi de mecanismele psihicului.”

Totuşi, eu şi Jane ne-am vaccinat pisicile împotriva răpciugii feline şi a virusurilor respiratorii; animalele aciziţionate de la adăposturile pentru animale au stat deja într-un mediu infectat. Cred că dacă am avea copii am avea grijă ca ei să primească vaccinurile pe care “trebuie” să le facă, sau care sunt impuse de o comisie a şcolii, de exemplu. În societatea noastră este foarte dificil să te bazezi doar pe credinţe atunci când alţi oameni sunt implicaţi, în mod special în faţa propagandei ştiinţifice sau medicale. (Lasă-mă să adaug că în ziua de azi există multe vaccinuri disponibile împotriva bolilor din copilărie, dar mulţi părinţi ignoră o mare parte dintre ele). Unele dintre aceste vaccine - pentru tusa măgărească, oreon, pojar, rubeolă – sunt încă foarte controversate. Des, ele sunt doar parţial eficiente şi pot cauza diverse efecte secundare: reacţii ce variază de la cele temporare la cele permanente sau fatale. Eu şi Jane le recomandăm hotărât părinţilor să investigheze cu atenţie şi să înţeleagă punctele tari şi cele slabe a fiecărui vaccin pe care copiii îl vor primi.)

4. Charles Darwin (1809-1882), specialistul în ştiinţele naturii, a susţinut în teoria sa despre evoluţia organică faptul că toate plantele şi animalele se dezvoltă din propiile lor forme precedente, moştenind varaţii minuscule de-a lungul fiecărei generaţie, iar acele forme cel mai bine adaptate mediului au cele mai mari şanse să supravieţuiscă.

Uimitor, alt naturalist Englez, Alfred Wallace (1823-1913), a dezvoltat independent o teorie similară, iar cei doi oameni şi-au prezentat munca în aceeaşi lucrare în anul 1858. Anul următor Darwin a publicat propia sa lucrare: Despre originea Speciilor.

Sunt sigur că Seth ar fi spus că întreaga afacere nu fost deloc o coincidenţă, deoarece a afirmat de câteva ori că într-o perioadă istorică, deseori ideile noi apar din mai multe surse.

0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire