Blogger Template by Blogcrowds

NOTE: SESIUNEA 801

1. În ordinea apariţiei lor, cele cinci cărţi precedente a lui Seth sunt: Seth Vorbeşte: Eterna Validitate a Sufeltului; Natura Realitaţii Personale: O carte Seth; Volumul 1 şi 2 din Realitatea “Necunoscută”: O carte Seth; şi Natura Psihicului: Expresia sa umană. Toate cărţile lui Jane, fie că sunt produse sau nu cu ajutorul lui Seth, sunt înregistrate în primele pagini din Evenimente de Masă, impreună cu datele publicăriii lor .

2. Nu vreau să îl încurc pe cititor folosind titlurile cărţilor mai “bătrâne” ale lui Seth, ci mai degrabă să arăt cum munca lui Jane şi a mea cuprinde mai multe proiecte simultane. Încă nu am reuşit să lucrăm la o singură carte în acelaşi timp; ar fi prea simplu! Se pare că există mereu o lentă rată de predare a muncii noastre: În timp ce o carte sau proiect este terminat, încă unul se ridică aproape fără efort pentru a-i lua locul, iar totul se desfăşoară mai departe până când apare următoarea schimbare majoră.

Acel progress în strădaniile lui Jane (şi într-o măsură mai mică, al meu) poate oglindi puternicele sale abilităţi scriitoriceşti şi psihice, dar de asemenea dezvăluie modul în care muncim constant cu munca sa şi cum îl prezentăm în forma unor cărţi fizice astfel încât să le putem arăta altora ce am făcut.

Deşi Seth a terminat de dictat Volumul 1 din Realitatea “Necunoscută” aproape acum 3 ani (în iunie 1974), iar eu mi-am completat propiile notiţe şi materiale suplimentare, de abia cum am ajuns la capătul lungului şi complicatului process implicat în urmărirea manuscrisului prin stadiile editoriale şi de producţie necesare pentru a pune pe piaţă cartea. Verificarea corecturlor este ultimul stadiu prin care trecem înaintea publicării, iar Volumul 1 este programat pentru comercializare în această vară – probabil în Iulie.

În termeni fizici, 3 ani sunt o porţiune importantă din viaţa oricărui individ. Ce am făcut eu şi Jane în acest timp? Am fost implicaţi într-un grup de eforturi. Voi recapitula evenimentele majore pentru a putea plasa în context începutul celei de-a treia cărţi a lui Seth, Evenimentele de Masă. Fac acest lucru şi pentru binele meu deoarece vreau să ştiu exact unde mă aflu în timp şi la ce mă refer şi simt atunci când scriu chiar şi o scurtă notă pentru una din cărţile Seth.


Această reconstrucţie a trecutului poate fi atât fascinantă cât şi frustrantă, în timp ce compar datele, numerele sesiunilor şi activităţiile noastre curente. Cumva, scufundat în toate acele detalii ale trecutului, le reînviu astfel încât să devină încă o dată parte din present – iar apoi acea coexistenţă îmi reaminteşte despre idea de timp simultan a lui Seth; poate, în afara visului este cea mai bună aproximare pe care o pot face despre noţiunea paradoxală că totul există simultan, şi că totul se schimbă împreună, deoarece de fiecare dată când privesc din prezent spre unul din momentele mele trecute, schimb atât trecutul cât şi prezentul.


Încă un scop este implicat în prezentarea în context a Evenimentelor de Masă: Intenţionez să folosesc evenimente profesionale şi personale din vieţile noastre ca un fel de fundal sau cadru pentru cartea pe care Jane o transmite pentru Seth. Dar chiar acum, voi oferi o listă cronologică a activităţilor noastre din 17 Iunie, 1974, atunci când Seth şi-a terminat partea sa de muncă pentru Volumul 1 din “Realitatea Necunoscută” până în 18 Aprilie, 1977 (astăzi) atunci când am trimis ultimele corecturi pentru acel volum editorului lui Jane.


Începând din Iunie 1974, în timp ce scriam note şi anexe pentru Volumul 1 din Realitatea “Necunoscută“ şi notam ce spunea Seth pentru Volumul 2, am petrecut 8 luni producând lucrările de artă pentru Aventurile în Conştiinţă a lui Jane cât şi pentru cartea sa de poezii, Dialogurile sufletului şi Self-ului Muritor în Timp; am terminat toate acele desene în Ianuarie 1975. În acest timp, Jane a terminat Aventurile în August 1974 şi a început Politici Psihice în Octombrie. În martie 1975 ne-am luat timp liber pentru a ne muta din apartamentul din centrul comercial al Elmirei în “casa de pe deal” situată chiar în afara oraşului. Jane a terminat să dicteze pentru Seth Volumul 2 din Realitatea Necunoscută în Aprilie 1975, iar eu mi-am început notele şi suplimentele pentru ea. În Iulie 1975 Seth a început Natura Psihicului: Expresia sa umană, iar în Decembrie jane a început munca la propia sa carte Viziune asupra Lumii de Paul Cezanne: O interpretare Psihică. Ea a terminat Politici în Februarie 1976 şi Cezanne în Septembrie, Politici a fost de asemenea terminată în Septembrie. Eu mi-am terminat partea de scris pentru Volumul 1 din Realitatea “Necunoscută” în Octombrie. Pisica noastră de 16 ani, Willy, a murit devreme în Noiembrie, iar două zile m-ai târziu am primit o nouă pisică, Willy Doi (sau Billy, aşa cum mai târziu îl vom numi), dintr-un adăpost al animalelor. Am terminat de dactilografiat manuscrisul pentru Volumul 1 târziu în Noiembrie, am petrecut decembrie corectându-l şi l-am expediat la Prentice-Hall devreme în Ianuarie 1977.


În Ianuarie am obţinut un număr de telefon neînregistrat deoarece nu ne-am mai putut ocupa de cele aproximativ 600 de apeluri pe lună ce soseau. Mai târziu în acea lună, Jane a început să scrie James. În Februarie 1977 am primit de la Prentice-Hall manuscrisul tipărit pentru Volumul 1 din Realitatea “Necunoscută”. (el fiind în primele stadii editoriale prin care trece o carte în drumul său până la publicare, stadiu în care se studiază toată munca pe care eu, Jane şi editorul ei, Tam Mossman, am realizat-o deja pe manuscris. Înainte de a se da la publicare, un cititor independent de editură verifică atent manuscrisul de greşeli gramaticale, contradicţii, fapte, consistenţă şi aşa mai departe şi face sugestii pentru orice schimbări el sau ea consideră că sunt dezirabile. Bineînţeles, eu şi Jane suntem liberi a respinge orice schimbări cu care nu suntem de acord.) În martie am verificat manuscrisul pentru Cezanne. Devreme în Aprilie, Seth a terminat să dicteze Psihicul. Câteva zile mai tărziu am început să corectăm Volumul 1 din Realitatea “Necunoscută”.


În completarea acestor activităţi, Jane şi-a ţinut cursurile sale săptămânale de ESP până când ne-am mutat în Martie 1975, şi am ţinut pasul cu considerabila ei corespondenţă. Scrisorile primate de la citiori cresc într-o asemenea rată incât cred că vor deveni un valoros document social. Un studio extreme de interesant poate fi realizat despre factorii personali şi sociali ce se află în spatele varietăţii de răspunsuri pe care munca ei le-a generat. Avem arhivate majoritatea scrisorilor pe care le-am primit de-a lungul anilor.

Prin toate acestea, de obicei am ţinut sesiunile, pentru a obţine atât material de carte cât şi alt fel de material, de obicei privat, am primit un număr de vizitatori programaţi – şi câţiva ce nu au fost programaţi – am participat în câteva emisiuni la radio şi interviuri la ziare.

În acest timp, încă lucrez la notiţele şi apendicele pentru Volumul 2 din Realitatea “Necunoscută” chiar în timp ce Seth a început Evenimente de Masă. Eu şi Jane am început deja să planificăm abordarea noastră a Psihicului (pe care Seth de abia a terminat-o) şi care va fi publicată în curând, după Volumul 2. Pentru a completa activităţiile noastre din acest moment, ne reconstruim veranda din faţă a casei de pe deal – cu un noua podea ridicată şi un ecran de jur împrejur, astfel încât Jane să poată scrie în timpul verii. Lucrătorii ce roiau toată ziua, zgomotul, sunt ambele captivante şi derutante. Dar am o presimţire că afacerea cu veranda din faţă nu este sfârşitul odiseei: Jane are o anumită privire speculativă atunci când observă că avem doar o singură maşină – ea nu conduce- pentru a ocupa garajul de două maşini ataşat părţii din spate a casei. Ce idee mai bună ne poate veni decât sa transformăm jumătate din garaj într-o cameră de scris, cu geamuri de sticlă ce alunecă şi de asemenea să adăugăm o verandă? Pâna la urmă, ea a spus recent că veranda ar fi perfectă pentru a proteja uşa noastră din spate, în special de toată vremea din iarnă. . . .

3. Debitul lui Seth este remarcabil de clar şi lipsit de ambiguitaţi, dar din când în când vine cu o propoziţie ciudată (asa cum toţi dintre noi o facem), sau una ce combină singularul şi pluralul atunci când unul sau altul ar trebui folosit în întregime, sau va repeta prea des un cuvânt. În asemenea situaţii eu şi Jane modificăm puţin propoziţia în timp ce menţinem sintaxa, sau adăugăm în paranteză un cuvânt sau frază pentru a clarifica ennunţul [ca acesta].

Dacă prind orice greşit în debitul lui Seth îl voi întreba. El poate omite un cuvânt, sau eu pot interpreta greşit ceea ce spune în timp ce mă concentrez asupra luării de notiţe. În aceste cazuri Jane observă întotdeuna imediat eroarea atunci când citeşte transcrirea sesiunii. Dar, în afară de asemenea mici modificări, sau de apariţia informaţiilor personale, pe care uneori le ştergem, materialul Seth este prezentat aşa cum îl primim, şi niciodată nu eliminăm arbitrar orice din el – ocazional, spre enervarea altora. Credem că este important ca aceste sesiuni să fie prezentate aşa cum Jane le transmite, deoarece toate aspectele acelei prezentări şi a orgnizării sale sunt părţi importante din întregul fenomen Seth. Din acel motiv, la fel este şi viteza transmiterii. Vreau să îi reamintesc cititorului că toate cărţile Seth sunt cărţi rostite mai degrabă decât scrise şi că de obicei Seth nu are nici o posibilitate de a-şi revizui materialul.

Abilitatea şi antrenamentul de scriitor a lui Jane sunt evident responsabile pentru forma pe care o iau sesiunile. După cum des a spus : “Sunt un scriitor ce este un psihic – nu un psihic ce este un scriitor”

4. Sunt în mod special interesat de materialul Seth despre vaccinuri, deoarece în două situaţii diferite am suferit severe reacţii fizice după ce le-am primit. De asemenea Jane a avut câteva experienţe neplăcute cu vaccinurile.

În ceea ce mă priveşte, am primit ambele “tratamente” preventive înainte ca Jane să vorbească pentru seth în 1963. Una a condus la o puternică reacţie adversă ce m-a făcut ţinut la pat timp de două săptămâni iar cealaltă a cundos la o paralizie parţială ce a durat câteva zile. Am acceptat aceste vaccine deoarece am cedat (fără nici o tragere de inimă) la convenţionalele presiuni parentale şi medicale dar şi la propiile mele credinţe din acel timp : “Trebuia” să fac vaccinurile; ele erau bune pentru mine. Chiar şi acum trebuie să port un bileţel de avertizare în portofelul meu. Pe el se poate citi descrierea reacţiilor mele la câteva dintre vaccinuri, cât şi cea mai hotărâtă declaraţie că dacă din orice motiv sunt găsit inconştient – să zicem, după un accident – nu trebuie să mi se dea o injecţie de orice tip deoarece aş putea avea o reacşie fatală la ea. Nu am mai primit o injecţie de când am trăit acele experienţe neplăcute şi nici nu intenţionez asta. Nu cred că voi mai sucomba din cauza unuia dintre vaccinurile interzise – dar în acelaşi timp nici nu vreau să văd ce s-ar putea întâmpla!

Totuşi, pare a fi aproape imposibil să ne descurcăm fără programe de vaccinări în societatea noastră – ele sunt o parte atât de puternică a sistemelor de credinţă medicale atât din punct vedere naţional cât şi personal. Sunt sigur că Seth va dezvolta întregul subiect al vaccinurilor de masă în timp ce merge mai departe cu Evenimente de Masă.

Bineînţeles, în cărţile sale a mai vorbit despre practicile noastre medicale cât şi despre tehnologia noastră. De exemplu, în Volumul 1 din Realitatea “Necunoscută”, vezi sesiunea 703 pe care a ţinut-o în 12 Iunie 1974. La 10:36 : “ Oamenii vor muri atunci când sunt gata, urmând dinamici şi ordine interioare. O persoană gata să moară o va face, în ciuda oricărui tratament. O persoană ce vrea să trăiască se va agăţa de cea mai mică speranţă şi va răspunde. Dinamica stării de sănătate nu are nimic de a face cu vaccinările. Ea este inerentă conştiinţei fiecărei fiinţe.”

5. Seth a vorbit despre evoluţie în ambele volume din Realitatea “Necunoscută”. În timpul acesta am terminat de scris o lungă dizertaţie asupra temei pentru Volumul 2. Va fi prezentată ca şi Apendixul 12.



0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire