Blogger Template by Blogcrowds

CAPITOLUL 2

CAPITOLUL 2

"Meditaţii de Masă." Planuri de “Sanătate“ pentru Boală.
Epidemiile Credinţelor şi "Inoculări" Mentale Eficiente
Împotriva Disperării

(Pauză la 10:15.) Capitolul 2: “Meditaţii de masă.” (Pauză de un minut.) Planuri “de Sănătate” pentru Boală. Epidemiile Credinţelor şi “Inoculări” Mentale Eficiente Împotriva Disperării.

(Pauză lungă la 10:20.) În timp ce în această carte voi prezenta câteva dintre zonele nenorocoase ale experienţelor private şi de masă, de asemenea voi oferi sugestii pentru găsirea unor soluţii eficiente. “ Tu obţii ‘un lucru’ asupra căruia te concentrezi.” 1 Imaginile tale mentale produc propia lor îndeplinire. Acestea sunt aforisme antice, dar trebuie să înţelegi modurile prin care sistemele tale de comunicare în masă amplifică atât aspectele “negative” cât şi cele “pozitive”.

Pentru o vreme voi sublinia căile prin care individual, cât şi ca civilizaţie, ţi-ai subminat propiul tău sentiment al securităţii; şi de asemenea îţi voi oferi metode pentru a-ţi reîntări acele sentimente necesare ale integrităţii biologice şi a înţelegerii spirituale ce pot să îţi îmbogăţească enorm existenţa ta spirituală şi fizică.

Credinţele tale au generat sentimentul de nevrednicie. Deoarece v-aţi separat artificial de natură nu aveţi încredere în ea şi deseori o experimentaţi ca fiind un adversar. Religiile tale i-au permis omului să aibă un suflet, dar au negat faptul că alte specii au unul. Prin urmare corpurile voastre au fost supuse naturii iar sufletele voastre lui Dumnezeu, ce stătea imaculat, separat de creaţiile Sale.

Credinţele tale ştiinţifice îţi spun că întreaga ta lume a apărut accidental. Religiile tale îţi spun că omul este păcătos: că nu trebuie să ai încredere în corp, că simţurile tale te pot duce pe cărări greşite. În acest labirint de credinţe aproape că ţi-ai pierdut simţul propiei valori şi a propiului scop. Este creată o frică şi suspiciune generalizată iar viaţa este dezbrăcată prea des de orice calităţi eroice. Corpul nu poate reacţiona la ameninţări generale. Aşadar, în aceste circumstanţe el este supus unei tensiuni constante şi caută să localizeze pericolul. El este echipat să acţioneze în scopul protejării tale. Aşadar, el acumulează tensiuni puternice, astfel încât în multe ocazii este “fabricată“ o boală sau situaţie ameninţătoare, tocmai pentru curăţa corpul de o tensiune ce a devenit prea puternică pentru a fi suportată.

Mulţi dintre cititorii mei sunt familiarizaţi cu meditaţia personală, unde concentrarea este canalizată într-o anumită zonă particulară. Există multe şcoli şi metode, rezultatul meditaţiei fiind o stare puternic sugestivă în care ţinte spirituale, mentale şi fizice sunt căutate. Este imposibil să meditezi fără un scop, deoarece acea intenţie este în sine un scop. Din păcate, multe programe de sănătate publică îţi oferă meditaţii de masă de cel mai deplorabilă natură. Mă refer la cele în care sunt oferite simptome specifice ale diverselor boli, iar individul este instruit să îşi examineze corpul având în minte acele simptome. De asemenea mă refer la acele declaraţii ce la fel de regretabil specifică boli pentru care individul poate să experimenteze simptome ce nu sunt observabile, în care este avertizat că aceste evenimente fizice dezastroase se pot întâmpla în ciuda sentimentelor sale de bună sănătate. Aici, fricile generalizate întreţinute de credinţele religioase, ştiinţifice şi culturale sunt deseori oferite ca şi planuri pentru boli în care o persoană poate găsi o concentrare specifică – individul poate spune: " Bineînţeles că mă simt apatic, sau înfricoşat, sau nesigur de vreme ce am o asemenea boală.

Sugestiile oferite de persoanele ce au avut cancer la sân, împreună cu autoexaminăriile au cauzat de mai multe ori apariţia cancerului decât oricare tratment ce l-a vindecat (foarte emfatic). Ele implică o meditaţie intensă a corpului şi reprezentări nefavorabile ce afectează celulele corpului.2 Anunţurile oferite de departamentele de sănătate publică cu privire la tensiunea ridicată a sângelui cresc tensiunea sângelui a milioane de telespectatori (chiar mai emfatic).

Aşadar, ideile tale curente despre medicina preventivă genereză exact tipul de frică ce cauzează apariţia bolii. Ele toate subminează simţul securităţii corporale al individului şi cresc stresul, în timp ce oferă corpului un plan de boală specific şi detaliat. Dar, în primul rând ele acţionează pentru a creşte simţul individual al alienării de corp şi promovează un sentiment de neputinţă şi dualitate.

Ia o pauză.

(10:45 până la 11:09.)

Reclamele tale la medicamente promovează în mod egal boala. Multe, dorind să îţi ofere alienare printr-un produs promovează în schimb condiţia de boală prin intermediul sugestiei şi prin urmare generează o nevoie pentru produsul în sine.

Remediile pentru durerile de cap sunt un bun exemplu. Nicăieri în oricare reclamă la un medicament sau serviciu public nu se menţionează mijloacele naturale de apărare a corpului, integritatea, vitalitatea sau puterea sa. Nicăieri la televizor sau la radio nu se pune accent pe cei sănătoşi. Statisticile medicale se ocupă cu cei care sunt bolnavi. Nu sunt efectuate studii asupra celor sănătoşi.

Din ce în ce mai multe mâncăruri, medicamente şi condiţii naturale de mediu sunt adăugate pe listele factorilor ce provoacă boli. Diferite cercetări plasează pe listă produsele lactate, carnea roşie, cafeaua, ceaiul, ouăle şi grăsimile. Punct. Generaţiile de dinaintea ta au reuşit să supravieţuiască cu multe dintre asemenea mâncăruri şi de fapt ele au fost promovate ca şi mijloace suplimentare ce susţin sănătatea. Într-adevăr omul pare a fi aproape alergic la propiul său mediu înconjurător, o victimă a vremii însăşi.

Este adevărat ca mâncarurile tale conţin chimicale ce nu au existat în anii trecuţi. Totuşi, in anumite limite raţionale omul este biologic capabil să asimileze asemenea materiale şi să le folosească în avantajul său.

Totuşi, atunci când omul se simte lipsit de putere şi se află într-o stare de frică generalizată el poate îndrepta chiar şi cele mai naturale ingrediente ale pământului împotriva sa. Televiziunea ta, artele şi ştiinţele, adaugă acestor meditaţii de masă. Cel puţin în cultura ta, cei educaţi în artele literare îţi oferă nuvele ce promovează antieroi şi deseori descriu o existenţă individuală ca fiind fără sens, în care nici o acţiune nu este suficientă pentru a diminua zăpăceala sau durerea personală.

Multe- nu toate – nuvele sau filme ce nu au intrigă sunt rezultatul acestei credinţe în lipsa de putere a omului. În acel context nici o acţiune nu este eroică, iar omul este peste tot victima unui univers străin. Pe de altă parte dramele tale comune, neliterate, violente de la televizor într-adevăr asigură un serviciu pentru diminuarea bolii, imaginativ specificând o frică generalizată dintr-o situaţie dată, ce este mai apoi rezolvată prin intermediul dramei. Acţiunea individuală contează. Intrigile pot fi stereotipe, iar actorii oribili, dar în cei mai convenţionali termeni omul “bun” învinge.

(11:30.) Într-adevăr, asemenea programe culeg fricile generalizate ale naţiunii, dar ele de asemenea reprezintă drame populare – dispreţuite de elita intelectuală – în care omul comun poate avea capacităţi eroice, poate acţiona precis către un scop dorit şi poate triumfa.

Aceste programe deseori înfăţişează lumea ta culturală în termeni exageraţi şi într-adevăr rezolvarea conflictului se face prin violenţă. Totuşi, credinţele tale mai educate te conduc către o viziune chiar mai pesimistă, în care chiar şi acţiunile violente, ce sunt duse la extreme, ale bărbaţiilor şi femeilor nu servesc vreunui scop. Individul trebuie să simtă că acţiunile sale contează. Numai în ultimă variantă el este împins la acţiuni violente – iar boala este deseori picătura ce umple paharul.

(Pauză lungă.) Dramele tale de la televizor, specatacolele cu hoţii şi poliţiştii, producţiile cu spioni, sunt simpliste şi totuşi ele îndepărtează tensiunea pe care anunţurile făcute de departamentele de sănatate publică nu o pot îndepărta. Spectatorul poate spune : ” Bineînţeles că mă simt panicat, nesigur şi înspăimântat, doar trăiesc într-o asemenea lume violentă.” Frica generalizată poate găsi un motiv pentru existenţa sa. Dar programele cel puţin oferă o rezolvare prezentată dramatic, în timp ce anunţurile publice generează nelinişti. Aşadar, acele meditaţii de masă reîntăresc condiţiile negative.

Per total, spectacolele violente asigură un serviciu, în sensul în care promovează simţul puterii individuale a unui bărbat sau femeie asupra unui set dat de circumstanţe. În cel mai bun caz anunţurile publice îl prezintă pe doctor ca fiind mediatorul: Tu ar trebui să îţi duci corpul la un doctor exact aşa cum îţi duci maşina la un garaj pentru a repara părţile sale. Corpul este văzut ca şi un vehicul ce a scăpat controlului, ce necesită revizii constante.

Doctorul este ca şi un mecanic biologic ce îţi cunoaşte corpul mult mai bine decât îl cunoşti tu. Acum, aceste credinţe medicale sunt interconectate cu structurile tale economice şi culturale, astfel încât nu îi poţi învinui doar pe doctori sau profesia lor. Starea de sănătate economică este de asemenea o parte din realitatea ta personală. Mulţi doctori decicaţi folosesc tehnologia medicală cu înţelegerea spirituală, iar ei înşişi sunt victimele credinţelor pe care le deţin.

Dacă nu cumperi medicamente pentru dureri de cap, unchiul sau vecinul tău poate da faliment şi nu va mai fi capabil să îşi întreţină familia, astfel lipsindu-i mijloacele pentru a-ţi cumpăra mărfurile. Nu poţi separa o zonă de alta. În masă, credinţele tale personale formează realitatea ta culturală. Societatea nu este un lucru în sine, separat de tine, ci rezultatul credinţelor individuale a fiecărei persoană ce face parte din ea. Nu există nici un strat al societăţii care să nu îl influenţeze pe altul. Religiile tale accentuează păcatul. Profesiile din domeniul medicinii accentueză boala. Psihologiile tale îi prezintă pe oameni ca fiind victime ale mediului lor. Cei mai avansaţi gânditori prezintă siliurea pământului de către om, sau se concentrează asupra unui dezastru viitor ce va distruge lumea, sau încă o dată îi văd pe oameni ca fiind victime ale stelelor.

Multe dintre scolile oculte reînviate vorbesc despre o recomandată moarte a dorinţei, anihilarea ego-ului, despre transmutarea elementelor fizice în nivele mai subtile. În toate asemenea cazuri, integritatea biologică şi spirituală a individului suferă, iar preţioasa calitate imediată a momentelor sale este în mare parte pierdută.

Viaţa pământeană este văzută ca fiind întunecoasă, o obscură traducere a unei existenţe măreţe, mai degrabă decât experienţa vie, unică, creativă ce ar trebui să fie. Corpul devine dezorientat, sabotat. Liniile clare de comunicare dintre spirit şi corp devin dezordonate. Individual şi în masă bolile şi condiţiile sunt rezultate menite să te conducă spre alte realizări.

(Abrupt:) Sfârşitul sesiunii.

(“Un material foarte bun.”)

Cele mai dragi salutări.

(“Noapte bună Seth, “ Am spus la 11:59 P.M. M-am aşteptat ca el să mai continue pentru ceva vreme.)

0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire