Blogger Template by Blogcrowds


În timp ce citeşti cuvintele de pe această pagină, înţelegi că informaţia pe care o primeşti nu este un atribut insăşi al literelor sau cuvintelor. Textul tipărit nu conţine informaţie. El transmite informaţie. Dacă nu este în pagini, unde se află informaţia transmisă?

Bineînţeles, aceeaşi întrebare se pune atunci când citesti un ziar sau când vorbeşti cu o altă persoană. Cuvintele tale actuale transmit informaţie, emoţii sau gânduri. Evident, gândurile, emoţiile sau cuvintele nu sunt acelaşi lucru. Literele de pe pagină sunt simboluri, iar tu ai fost de acord cu variatele înţelesuri asociate lor. Tu le consideri indiscutabile, fără măcar să te gândeşti că simbolurile -literele- nu sunt realitatea - informaţiile sau gândurile - pe care încearcă să le transmită.

Acum, în acelaşi mod, îşi spun că obiectele sunt de asemenea simboluri ce reprezintă o realitate a cărui sens obiectiv, la fel ca şi literele, îl transmit. Adevărata informaţie nu este în obiecte mai mult decât gandul este în litere sau cuvinte. Cuvintele sunt metode de expresie. La fel sunt şi obiectele fizice într-un tip diferit de mediu. Te-ai obişnuit cu idea că tu te exprimi în mod direct, prin cuvinte. Te poţi auzi rostiindu-le. Poţi simţi mişcându-se muşchii din gâtul tău, iar dacă eşti atent, poţi percepe reacţiile multiple din corpul tău – acţiuni ce toate acompaniază vorbirea ta.

Obiectele fizice sunt rezultatul unui alt tip de expresie. Tu le creezi atât de sigur pe cât creezi cuvintele. Nu vreau să spun că le creezi doar cu mâinile tale, sau prin intermediul industriei. Vreau să spun că obiectele sunt produse naturale a evoluţiei speciei tale, la fel cum sunt şi cuvintele. Examinează-ţi pentru un moment cunoştiinţele despre vorbirea ta. Deşi auzi cuvintele şi le recunoşti potrivirea, deşi pot fi mai mult sau mai puţin o expresie a sentimentelor tale, ele nu sunt sentimentele tale, şi trebuie să existe un spatiu între gândul tău şi exprimarea lui.

Familiaritatea vorbirii începe să dispară în momentul când realizezi că atunci cnd incepi o propoziţie, nu ştii precis cum o vei termina, sau cum formezi cuvintele. Nu ştii în mod coştient cum să manipulezi o piramidă uluitoare de simboluri, alegând dintre ele precis pe acelea prin care vrei să exprimi un gând dat. Din acest motiv, nu ştii cum gândeşti.

Nu ştii cum să traduci în gânduri simbolurile de pe această pagină, iar apoi să le înmagazinezi sau să ţi le însuşeşti. Deoarece mecanismele vorbirii normale îţi sunt atât de puţin cunoscute la un nivel conştient, atunci nu este deloc surprinzător că tu eşti la fel de inconştient faţă de sarcinile mai complicate pe care le îndeplineşti - de exemplu, constanta creaţie a mediului tău fizic ca o metodă de comunicare şi expresie.

Numai din acest punct de vedere natura adevarată a materiei fizice poate fi înţeleasă. Numai înţelegând natura acestei traduceri constante de gânduri şi dorinţe - nu în cuvinte ci în obiecte fizice - poţi realiza adevarată ta independenţă faţă de circumstanţe, timp şi mediu.

Acum, este uşor a vedea că tu traduci sentimentele în cuvinte, expresii ale corpului sau gesturi, dar nu atât de uşor a realiza că tu formezi corpul tău fizic la fel de fără efort şi inconştient faţă de sine, precum traduci sentimentele în simboluri ce devin cuvinte.

Sunt sigur că ai mai auzit această expresie - mediul exprimă o personalitate a unui individ specific. Îţi spun că aceasta exprimă un adevăr literal şi nu simbolic. Cuvintele de pe pagină au o realitate numai de cerneală şi de hârtie. Informaţia ce o transmit este invizibilă. Ca un obiect, această carte este formată doar din cerneală şi hârtie. Ea este o purtătoare de informaţie.

Probabil poţi susţine că ea a fost fabricată fizic, că nu a erupt brusc din creierul lui Ruburt deja tiparită si legată. Tu la rândul tău a trebuit să împrumuţi sau să cumperi cartea, aşa că te poţi gândi “cu siguranţă nu eu am creat cartea, aşa cum mi-am creat cuvintele”. Dar, înainte să terminăm vom vedea că in esenţă fiecare dintre voi creează cartea pe care o ţineţi acum în mâini, iar întregul tău mediu fizic provine la fel de natural din mintea ta interioară precum cuvintele ies din gura ta, că omul formează obiectele fizice la fel de inconştient şi automat precum îşi formează propia respiraţie.

Neobişnuitele şi particularele aspecte ale lumii tale fizice sunt dependente de existenţa şi concentrarea ta din ea. De exemplu, universul fizic nu conţine obiecte fizice - ce au propietăţi de soliditate, lărgime, adâncime - a căror existenţă nu se afla în interiorul lui.

Alte tipuri de conştiinţă coexistă în acelaşi “spaţiu” locuit de lumea ta. Ele nu percep obiectele tale fizice, deoarece realitatea lor este compusă dintr-o structură diferită a camuflajului. Tu nu le percepi şi in general vorbind ele nu te percep pe tine. Totuşi, aceasta este o afirmaţie generală, deoarece, vorba vine, variate puncte ale realităţiilor voastre pot coincide.

Aceste puncte nu sunt recunoscute ca atare, dar ele sunt puncte a ceea ce tu ai numi realitate dublă, conţinând un potenţial imens de energie; într-adevar puncte de coordonare unde realităţile fuzionează. Există puncte de coordonare principale, pur matematice, surse fantastice de energie şi puncte de coordonare subordonate, vaste ca număr.

Există 4 puncte de coordonare absolute ce intersectează toate realităţiile. Aceste puncte de coordonare acţionează de asemenea ca şi canale prin care energia circulă, ca şi canale sau căi invizibile dintr-o realitate în alta. De asemenea, ele acţionează ca şi transformatori şi asigură o mare parte din energia generatoare ce în termenii voştrii face ca creaţia să fie continuă.

Spaţiul tău este umplut cu aceste puncte secundare, iar aşa cum vei vedea mai târziu, acestea sunt importante prin faptul că îţi permit să transformi gândurile şi emoţiile în materie fizică. Atunci când un gând sau o emoţie atinge o anumită intensitate specifică, el automat atrage puterea unuia dintre aceste puncte secundare, prin urmare fiind foarte încărcat şi într-un fel mărit, deşi nu în mărime.

Aceste puncte influenţează ceea ce tu numeşti timp şi spaţiu. Aşadar, există puncte specifice în timp şi spaţiu, unde atât ideile cât şi materia vor deveni puternic încărcate. Practic vorbind, clădirile vor rezista mai mult, iar în contextul tău ideile îmbinate cu forma vor fi relativ eterne. Piramidele sunt un bun exemplu.

Aceste puncte de coordonare – absolute, principale sau secundare- reprezintă acumulări sau urme de energie pură, extrem de mici dacă te gândeşti în termeni de mărime, mai mici decât orice particulă cunoscută de cercetătorii tăi, dar compuse din energie pură. Şi totusi, această energie trebuie activată. Ea stă latentă până atunci - şi nu poate fi activată fizic.

Câteva indicii poate te vor ajuta, sau îi vor ajuta pe matematicieni. În vecinătatea tuturor acestor puncte există o minuscula alterare a forţelor gravitaţionale, chiar şi a celor subordonate, iar într-o măsură sau alta, toate aşa zisele legi fizice vor avea un efect de undă în aceste vecinătăţi. Într-un fel, punctele subordonate servesc de asemenea ca şi suporti, ca şi o intensificare structurală în cadrul ţesăturii nevăzute de energie ce formează toate realităţiile şi manifestările. Deşi există urme sau acumulări de energie pură, există o mare diferenţă între cantitatea de energie disponibilă în variatele puncte secundare şi între punctele principale şi cele absolute.

Aşadar, există puncte de energie concentrată. Punctele secundare sunt mult mai comune şi practic vorbind ele influenţează treburile zilnice. Există locuri mai bune decât altele pentru a construi case sau structuri – puncte unde sanătatea şi vitalitatea sunt fortificate, unde celălalte aspecte fiind egale, plantele vor creste şi inflori, unde toate condiţiile benefice par a se întâlni.

Unii oameni pot instinctiv simţi asemenea vecinatăţi. Ele apar în anumite unghiuri formate de punctele de coordonare. Evident, aceste puncte nu sunt fizice- adică ele nu sunt vizibile deşi pot fi matematic deduse. Cu toate acestea, ele sunt simţite ca energie intensificată.

Într-o cameră dată, plantele vor creşte mai rapid într-o zonă particulară decât în alta, cu condiţia ca ambele zone să conţină cerinţe fundamentale, lumină de exemplu. Tot spaţiul tău este umplut de aceste puncte de coordonare, astfel încât anumite unghiuri invizibile sunt formate.

Foarte simplificat, unele unghiuri se pot afla mai mult “către periferie” decât altele, şi vor fi mai puţin favorabile pentru toate condiţiile de creştere si activitate. Când vorbim de aceste unghiuri, le vom trata ca fiind tridimensionale, deşi bineînţeles ele sunt multidimensionale. Deoarece natura acestor unghiuri nu este principala temă a cărţii mele, nu este posibil să le explic amănunţit aici. Ele vor părea a fi mult mai puternice în timpul anumitor perioade, deşi aceste diferenţe nu au nimic de a face fie cu natura punctelor de coordonare fie cu natura timpului. Alte elemente le influenţează, dar nu este nevoie să ne preocupăm acum de ele.

Punctele de energie concentrată sunt activate de intensităţi emoţionale ce sunt cu mult sub sfera ta normală de cuprindere. Propiile tale emoţii şi sentimente vor activa aceste puncte fie că ştii sau nu de existenţa lor. Energie sporită va fi adăugată gândului sau sentimentului originar, iar proiecţia sa în materia fizica va fi accelerată. Acest lucru se aplică indiferent de natura sentimentului, numai intensitatea sa emoţională este implicată aici.

Cu alte cuvinte, aceste puncte sunt ca nişte centralele electrice invizibile, activate atunci când orice sentiment emoţional sau gând de o intensitate suficientă vine în contact cu ele. Punctele însele se intensifică indiferent ce le activeaza într-o manieră relativ neutră.

Am simplificat foarte mult, cu toate acestea, experienţa subiectivă a oricărei conştiinţe este automat exprimată ca şi unităţi de energie electromagnetică. Ele există “sub” domeniul materiei fizice. Dacă preferi, ele sunt particule incipiente ce încă nu au apărut în materie.

Aceste unităţi sunt emanaţii naturale provenite de la toate tipurile de conştiinţă. Ele sunt formaţiuni invizibile ce rezultă din reacţia faţă de orice tip de stimuli. Foarte rar ele există izolat, ci mai degrabă se unesc sub legi specifice. Ele îşi schimbă atât forma cât şi pulsaţia. Relativa lor “durată” depinde de intensitatea originară din spatele lor - adică din spatele gândului, emoţiei, stimulilor sau reacţilor originare ce le-a adus în existenţă.

Încă o dată foarte simplificat, sub anumite condiţii ele se coagulează în materie. Aceste unităţi electromagnetice de o intensitate suficient de înaltă activează automat punctele de coordonare despre care am vorbit. Aşadar, în termenii voştrii, ele sunt accelerate şi propulsate în materie mult mai repede decât unităţiile de o intensitate mai mică. Acestor unităţi moleculele vor părea a fi la fel de mari ca şi planetele. Atomii, moleculele, planetele şi aceste unităţi de energie electromagnetică sunt pur şi simplu diferite manifestări ale aceloraşi principii ce aduc unităţiile în existenţă. Doar relativa ta poziţie, concentrarea ta într-un spatiu şi timp aparent, le face să pară atât de improbabile.

Prin urmare, fiecare gând sau emoţie există ca o unitate de energie electromagnetică sau ca o combinaţie a acestora în anumite condiţii, iar ele deseori, cu ajutorul punctelor de coordonare, apar în blocurile de construcţie a materiei fizice. Această transpunere în materie apare ca un “rezultat” natural, indiferent de natura oricărui gând sau emoţie dată. Imaginile mentale, acompaniate de emoţii puternice, sunt schiţe asupra căroră în termenii voştrii va apărea un obiect fizic, condiţie sau eveniment.

Aşadar, intensitatea unui sentiment, gând sau imagine mentală este elementul important în determinarea materializării sale fizice ulterioare.

Intensitatea este miezul prin care unităţiile de energie electromagnetică se formează. În termenii tăi, cu cât mai intens este miezul, cu atât mai repede apare materializarea fizică. Acest lucru se aplică indiferent dacă imaginea mentală a fost una îngrozitoare sau veselă. Există un aspect foarte important: Dacă te concentrezi şi dacă te gândeşti în imagini mentale însufleţite, acestea vor fi rapid formate în evenimente fizice. Dacă eşti de o natură intens pesimistă, croit gândurilor şi sentimentelor legate de potenţiale dezastre, atunci aceste gânduri vor fi relativ fidel reproduse în experienţă.

Prin urmare, cu cât mai intensă este imaginatia şi experienţa ta interioară, cu atât este mai important să înţelegi metodele prin care această experienţă interioară devine fizic reală. În momentul conceperii lor, gândurile şi emoţiile tale îţi încep călătoria înspre actualizarea fizică. Dacă se întâmplă să trăieşti într-o zonă unde mediul punctelor de coordonare este puternic, una dintre zonele despre care am spus că sunt neobişnuit de favorabile, atunci ţi se va părea că eşti inundat de boli şi dezastre - dacă aceasta este natura gândurilor tale- deoarece în acest mediu orice gând este foarte fertil. Pe de altă parte, dacă sentimentele şi experienţa ta subiectiva sunt îndeajuns de bine echilibrate, optimiste şi creative într-o manieră constructivă, atunci ţi se va părea că ai fost binecuvantat cu un noroc neobişnuit, deoarece ideile tale plăcute se vor realiza atât de repede.

Pe scurt, în S.U.A., Coasta de Vest, porţiuni din Coasta de Est, Utah, Marile Lacuri, zona Chicago, Mineapolis, şi alte zone din sud-vest sunt în acele vecinătăţi de excelentă activitate a punctelor de coordonare. Materializările vor apărea rapid, iar potenţialurile pentru elemente atât constructive cât şi distructive sunt ridicate.

Aceste puncte de coordonare activează comportamentul atomilor şi moleculelor, aşa cum de exemplu soarele ajută creşterii plantelor. Punctele de coordonare activează comportamentul generativ al atomilor şi moleculelor, încurajând puternic abilităţiile lor cooperative – tendinţa lor de a se îmbina în organizaţii şi grupări structurale.

Punctele de coordonare amplifică sau intensifică comportamentul, latenta spontaneitate inerentă în propietăţile materiei fizice. Ele acţioneaza ca şi generatori psihici, propulsând ceea ce încă nu este fizic în formă fizică.

Acum, aceasta nu este o carte tehnică, aşa că nu este momentul sau locul pentru a discuta amănunţit acţiunea, comportamentul sau efectele acestor puncte de coordonare; şi nici a unităţiilor de energie electromagnetică – acele emanaţii naturale de conştiinţă despre care am vorbit. În orice caz, vreau să fie ştiut faptul că gândurile şi emoţiile sunt formate în materia fizică prin metode foarte precise şi prin legi deplin valide, deşi ele pot fi în prezent necunoscute.

În alte porţiuni ale materialui Seth, aceste procese vor fi clarificate acelora dintre voi care vor să urmărească această întrebare mai departe, sau acelora ce sunt interesaţi dintr-un punct de vedere ştiinţific. Aici, discutăm asemenea aspecte numai deoarece ele ating aspectul multidimensional al personalităţii. Ele îţi vor permite să materializezi anumite experienţe subiective în realitatea tridimensională. Înainte să trec peste acest subiect, lasă-mă să îţi reamintesc că aceste emanaţii provin din toate conştiinţele, nu numai din a ta. De asemenea, acestea includ şi conşiinţa celulară, astfel încât o reţea invizibilă de unităţi electromagnetice îmbibă întreaga ta atmosferă, iar pe această ţesătură şi din ea, particulele materiei fizice sunt mai apoi formate.

Pe marginea acestui subiect poate fi uşor scrisă o carte întreagă. De exemplu, pot fi foarte avantajoase informaţiile ce privesc “locaţiile” punctelor de coordonare principale sau absolute. Vă laudaţi cu tehnologia voastră, cu producţia de bunuri durabile, clădiri, drumuri şi totuşi, multe dintre acestea sunt insignifiante în comparaţie cu alte structuri din “trecut”.

O înţelegere adevărată a modului prin care o idee devine materie fizică ar conduce la o completă restructurare a aşa zisei tehnologii moderne; clădirile, drumurile şi alte structuri le vor depăşi cu mult pe cele pe care le deţii în prezent. Nu poţi înţelege realitatea psihică ce este adevăratul imbold al existenţei tale fizice decât dacă îţi înţelegi mai întâi propia realitate psihică şi independenţa sa de legile fizice.

Aşadar, primul meu scop este de a te face conştient faţă de identitatea interioară din care faci parte şi să îndepărtez câteva dintre rezidurile şi superstiţiile intelectuale ce te împiedică să îţi cunoşti propiile potenţialuri şi libertăţi. Poate că atunci poţi începe să înveţi multiplele căi prin care acea libertate poate fi utilizată.

0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire