Blogger Template by Blogcrowds

Deoarece operez cu sisteme de convingeri, şi ele determină ceea ce aleg să experimentez, m-am gândit să îmi creez o listă care să le conţină. În ultimele zile am aruncat o privire spre Natura Realităţii Personale  şi am găsit câteva convingeri pe care le voi înşira. Pe unele le ţin la piept, pe altele deloc. La sfârşitul listei, voi adăuga alte convingeri personale. 

      1. Viaţa este o vale a plângerii

      2. Corpul este inferior. Ca instrument al sufletului el este automat degradat şi pătat.

Poţi considera că trupul este în mod inerent rău şi păcătos, că dorinţele sale sunt greşite. Creştinii pot considera corpul ca fiind deplorabil, gândindu-se că sufletul a coborât în el, “coborârea” automat simbolizând o transformare de la o condiţie înaltă sau superioară la una inferioară.

De asemenea, adepţii unor religii orientale deseori simt că este datoria lor să nege trupul, să se ridice deasupra lui,  într-o stare unde nu mai doresc nimic. (de exemplu, “Vidul” în Taoism). Deşi folosesc un vocabular diferit, ei încă cred că experienţa pământeană nu este dezirabilă în sine.

3. Sunt neajutorat în faţa unor circumstanţe pe care nu le pot controla.

4. Sunt neajutorat deoarece personalitatea şi caracterul meu au fost formate în copilărie, şi eu mă aflu la mila trecutului meu.

5. Sunt neajutorat deoarece mă aflu la mila unor evenimente experimentate în alte încarnări, evenimente asupra cărora nu am nici un control în momentul de faţă. Trebuie să fiu pedepsit, sau să mă pedepsesc singur pentru nedreptăţile pe care le-am cauzat altora în vieţi trecute. Trebuie să accept aspectele negative ale vieţii mele deoarece aceasta este karma mea.

În Hinduism şi Budism, karma reprezintă o sumă morală a acţiunilor individuale din viaţa fiecăruia – ele determinând destinul persoanei în această viaţă sau în următoarea. Seth consideră că vieţile reîncarnaţionale există simultan, astfel încât între ele se desfăşoară un interschimb constant. Prin urmare, o viaţă “viitoare” poate influenţa o viaţă “trecută”, aşadar karma, aşa cum este ea în mod obişnuit înţeleasă, nu se aplică. 

6. Oamenii sunt în esenţă răi şi vor să îmi facă rău.

7. Eu deţin adevărul şi nimeni altcineva. Sau, grupul meu deţine adevărul şi nici un alt grup nu îl deţine.

8. Voi deveni mai slab, mai bolnav şi îmi voi pierde puterile odată cu înaintarea în vârstă.

9. Existenţa mea este dependentă de experienţa mea din corpul fizic. Atunci când corpul meu moare, conştiinţa mea moare odată cu el.

Aceasta a fost o listă generală de convingeri false. Acum, voi oferi o listă mai specifică de convingeri intime, unele probabil deţinute şi de voi.

     1. Sunt bolnăvicios şi tot timpul am fost aşa.

2. Este ceva greşit în legătură cu banii. Oamenii care au bani sunt lacomi şi mai puţin spirituali decât cei care sunt săraci. Ei sunt nefericiţi şi snobi.

3. Nu sunt creativ. Nu am imaginaţie.

4. Niciodată nu pot să fac ceea ce îmi doresc să fac.

5. Oamenii nu mă plac.

6. Sunt gras.

7. Întotdeuna am ghinion.

Urmează o listă de convingeri personale, de intensităţi diferite

1. Lucrurile se vor aşeza de la sine, indiferent de contribuţia mea conştientă sau inconştientă.

2. Viaţa ce pulsează în mine este magică numai în anumite momente de strălucire. În rest, este obişnuită şi prin urmare mai puţin dezirabilă.

3. Fiind sincer cu oamenii, voi ajunge să creez situaţii de discomfort. Creând o situaţie în care sunt sincer până la “capăt”, voi ajunge să mă comport impulsiv, animalic, necontrolat.

4. Există un punct de cădere, un punct în care consider că îmi pot pierde controlul. Şi dacă se va întâmpla asta, rezultatele nu vor fi pozitive. Controlul sporit pe care îl exercit asupra mea va aduce rezultate sporite.

5. O relaţie cu o persoană de sex opus este dificilă, greu de întreţinut şi inevitabil se îndreaptă spre o despărţire neplăcută.

6. Numai persoanele frumoase de sex opus mi-ar putea aduce satisfacţie sexuală şi numai o persoană frumoasă şi dezinhibată de sex feminin m-ar îmboldi să o doresc feroce, să îmi concentrez puternic voinţa şi astfel să experimentez natura mea, natură asemănătoare focului. 

7. Am nevoie de 8 ore de somn. Dacă dorm mai puţin, mă simt mai puţin în formă şi trebuie neapărat să recuperez deficitul de somn.

8. Lumea materială este mai puţin atrăgătoare decât cea spirituală.

9. Ideile, mentalul, gândirea sunt mai importante decât emoţiile, sentimentele. Idealurile mele mai importante decât gândirea analitică şi pragmatismul unor personae din jurul meu. Percepţia mea asupra frumosului mai importantă decât ceea consider că este comun.

10. Nu pot menţine mult timp un ritm ridicat, pe care de altfel şi îl doresc, de experimentare a evenimentelor din viaţa mea.

11. Orice fel de satisfacere sexuală consumă energia şi mă face să devin mai apatic, să am mai puţin tonus muscular.

12. Consider că dacă îmi manifest dorinţele faţă de altă persoană, acestea vor fi percepute greşit, considerate iraţionale sau pur şi simplu ignorate.

13. Strada este uneori un loc periculos dar şi un loc în care îmi pot încerca puterile, duelându-mă în priviri cu persoane ce trec pe lângă mine sau anticipând conflicte violente.

14. Trecutul meu este greu de modificat, iar rezultatele obţinute cu efort într-o zi pot dispărea în altă zi.

15. Deseori consider că trebuie să o iau de la început cu un proiect în care am obţinut rezultate, cu scopul de a-l reîmprospăta, ignorând faptul că se pot obţine rezultate mult mai bune continuând pe aceiaşi linie şi fructificând ceea ce am obţinut până în acel moment.

16. Exprimarea prin simboluri este superioară exprimării directe. În majoritatea activităţiilor obişnuite şi în comunicarea cu alţi oameni consider că trebuie insuflat simbolistică, joc, confuzie şi neprevăzut.

17. Continuitatea între starea de vis şi starea de trezire este greu de realizat, şi pe termen lung cere un efort mult prea mare din partea mea.

18. Plăcerea pe care o obţin dormind 2 ore în plus, peste cele 8 ore pe care le dorm în mod obişnuit în fiecare noapte, nu se poate obţine dacă cele 2 ore le-aş petrece în starea de trezire

19. Învăţământul, cultura, spiritualitatea, ceea ce experimentează oamenii se află foarte departe de experienţele mele, astfel încât puntea dintre mine şi ei este fragilă, greu de consolidat şi nesigură.

20.  Imediat după ce mă trezesc consider că inevitabil trebuie să trec printr-un punct în care mă simt depresiv deşi ştiu că tocmai acest gând care uneori nu este conştient determină experienţa, că dorinţele, emoţiile, gândurile şi aşteptările mele creează realitatea.

21.  Orice victorie, rezultat, merit, trebuie obţinut cu un efort considerabil. Ceea ce se obţine uşor este nevaloros, lipsit de adâncime şi se poate pierde la fel de uşor.

22. Dacă vorbesc prea mult despre materialul Seth cu persoane care nu sunt receptive, în viziunea mea acesta şi-ar pierde din validitate, deşi ulterior observ că este sporită.

23. Chiar dacă aş face o listă cu convingerile mele, aceasta nu ar fi prea folositoare deoarece ea reprezintă o simplă listă peste care voi trece la fel de uşor cum am trecut în trecutul meu peste evenimente şi persoane.

24. În unele momente consider că alternanţa YING-YANG este o regulă absolută, că nu pot rămâne într-o stare ci că în momentele următoare trebuie să trec şi prin starea opusă. Astfel, chiar atunci când experimentez o stare pozitivă simt sâmburele stării negative, ştiind totuşi că sâmburele este creat tot de mine şi că el conduce la starea negativă.

25. În orice contact cu alte persoane consider că trebuie să fiu empatic, că trebuie să îi simt starea, şi dacă nu aş face acest lucru aş fi considerat insensibil de cealaltă persoană,  sau mi-aş spune că nu aş putea comunica la fel de bine cu ea. De asemenea, uneori consider că sunt foarte vulnerabil la starea celuilalt şi trebuie să folosesc tehnici mentale pentru a mă proteja. Alteori consider că sunt invulnerabil, că pot transforma în mine orice otravă din exterior, că deşi ea rezonează cu otrava din interiorul meu şi e atrasă de ea, prin simbioză cu cealaltă persoană, prin experimentarea otrăvii comune, ea va dispărea magic şi nu va fi nevoie niciodată de astfel de experimente.

26. Deşi ştiu că unii oamenii îşi creează un altar, în care îşi poziţionează problemele, stările negative, tot ceea ce este urât şi îmi dau seama când şi eu fac asta, şi încerc să nu îl construiesc şi să îl înfrumuseţez, consider că din empatie, pur şi simplu pentru a fi acceptat, sau pentru a fi mai tare decât ei, ar trebui să îmi construiesc şi eu un pseudo-altar. Uneori îl formez pe loc, de formă. Dar, există şi unul real. Deşi nu mai am nevoie să mai adaug ceva la el fiindcă până acum am pus destul, când văd că  oamenii apelează la acest altar îmi vine să îi servesc cu bunătăţurile altarului meu, dar nu fac asta şi simt că astfel mai cosmetizez altarul meu, că îl hrănesc. Şi atunci nu am obţinut nimic, ci doar l-am ascuns mai inteligent în unghere. Scriind aceste rânduri mi-am dat seama care este soluţia.

27. Părinţii pe care mi i-am ales nu au nimic în comun cu mine, personalitatea lor este diferită şi aş fi putut face treabă mai bună dacă mi-aş fi ales alţi părinţi.

28. Prietenii vin şi trec, aşa cum anotimpurile vin şi trec. Prietenii noi sunt mai buni decât prietenii vechi.

29 Consider că este destinul zodiei mele, arhetipului săgetătorului de a alerga sălbatic către stele, de a descompune intelectual lumea şi a dori intens cunoaştere şi acest destin este scris în pietre antice pe care nu le mai pot ciopli. Deşi înţeleg că destinul nu există şi că am libertate creativă de a îmi făuri viitorul, trecutul şi prezentul, sunt atras de astfel de fantome şi uneori alerg către zone psihice necunoscute, dar nu cu abandon creativ şi dăruire ci cu un sentiment foarte apăsător de nirvana. În lumea fizică cutreier singur munţii, expunându-mă nobleţei şi agresivităţii naturii şi îmi testez muşchii pe pante abrupte, alergând năvalnic, lăsând ramurile copacilor să îmi lovească corpul, aşteptând sfârşitul goanei pentru a mă simţi muţumit. Şi sunt mulţumit şi experimentez acea fericire rece a aştrilor de pe cer.

30. Unele din visele mele nu sunt folositoare şi nu merită atenţie.

31. Nu contează ceea ce gândesc cu mintea mea conştientă, ea poate fi ocolită fără nici un prejudiciu.

32. Voinţa mea trebuie să fie puternică în faţa oricărei persoane. Voinţa este instrumentul meu cel mai puternic, fără ea sunt mult mai puţin puternic. Voinţa mea trebuie exersată în fiecare moment.

33. În orice zi, trebuie să treacă câteva ore, şi în unele zile o perioadă lungă de timp până când energia mea curge armonios prin corpul meu, sau până când mă simt suficient de în formă. Doar în unele zile pot să ajung la acea intensitate ce se va transmite şi asupra zilei viitoare, pemiţându-mi să o abordez cu aceeaşi sete şi pasiune pe care o aveam în seara precedentă.

34. Consider că trebuie să mă împing de la spate deoarece dacă nu aş face acest lucru aş avea mai puţine rezultate. Aceast nou mod de abordare mi-ar oferi mai multe rezultate decât cel vechi.

35. Unele persoane sunt mai evoluate şi puternice decât mine, prin urmare există o mare distanţă pe care trebuie să o acopăr. Ceea ce îmi spun acele persoane ar mătura toate căutările mele şi ar trebui să o iau de la “început”.

36. Consider că trebuie să mă port cu mănuşi faţă de alte persoane ce iau contact cu materialul Seth şi că sunt responsabil pentru ceea ce ele experimentează în conexiune cu mine şi cu acest material.

 

37. Dacă aş fi concentrat, focalizat 100% pe un proiect o să creez ceva ce mă va scoate din stare sau o să abandonez proiectul fiindcă voi găsi altul mai atractiv, mai bun, şi nu vreau să investesc energie în ceva ce nu este fructificat. Un proiect dus la bun sfârşit nu mai mi se pare interesant, ci este plicitisitor şi lipsit de vitalitate. De asemenea, fiind concentrat 100% aş deveni obtuz, alţii ar profita de munca mea sau m-aş putea trezi că am irosit timpul pe iluzii.

38. Intrarea în “câmpul muncii” ar încetini căutările mele spirituale.

39. O slujbă este greu de obţinut, puţine slujbe mi se potrivesc.

40. Nu există prea multe oportunităţi/afaceri în care să îmi pot investi banii/energia.

41. Nu sunt suficient de bun pentru a face ceva, uneori observ cât de prost pregătiţi sunt cei din jurul meu şi atunci consider că sunt prea bun pentru a lua parte la anumite acţiuni la care şi ei iau parte.

42. Consider că am nevoie de un maestru, de cineva care este mult mai puternic decât mine. 

Închei, sunt mulţumit că buricele degetelor mele au scris atâtea convingeri, şi dragi cititori, vă invit să vă creaţi şi voi o astfel de listă.

2 comentarii:

Probabil am inteles bine... astea sunt convingerile tale pe care ai vrea sa ti le schimbi? Scrie si lista cu convingeri pozitive care sa le anuleze pe primele. Astept cu interes... ;)

18 februarie 2010 la 21:40  

De cand am scris aceste convingeri am mai lucrat, am scris mult mai multe si le-am grupat pe categorii urmarind convingerile fundamentale. Inca nu le scriu pe cele pozitive fiindca simt ca sunt puternice si vreau mai intai sa termin cu cele negative. Dar le voi pune pe toate pe blog. vreau sa te intreb daca tu te-ai gandit sa iti scrii convingerile. Atat, si te astept pe blog si daca vrei intra si pe grup, adresa lui este in stanga sus.

22 februarie 2010 la 21:33  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire