Blogger Template by Blogcrowds

În primul rand, mă bucur să văd că există oameni care au luat contact cu materialul Seth, mai ales că îmi amintesc bine starea pe care am avut-o atunci când l-am găsit.  Pot să spun că eram foarte confuz, şi pe deasupra mi-am ales şi o carte mai greu de parcurs: Dreams, Evolution and Value Fulfilment. Pe de altă parte, efectul a fost benefic deoarece parcurgând iute cartea am descoperit că fiecare conştiinţă individuală a ţâşnit din creativitatea divină, creând noi structuri şi urmărind să se exprime în cât mai multe combinaţii posibile. Am aflat că Dumnezeu a visat nenumărate vise iar fiecare vis a visat la rândul său nenumărate vise, toate urmând acel imbold unic către creativitate şi împlinirea valorii. Am luat contact cu detalile intime ale vieţii lui Jane Roberts şi a soţului ei. Un timp am fost ca vrăjit, ore, zile întregi citind şi descoperind lucruri care îmi provocau o puternică stare de transcendenţă.

În lunile următoare am încercat să traduc o carte Seth, iar exteriorul aproape că nu mai exista pentru mine. Mă sculam la 6:20 dimineaţa, mergeam în parc la Tai Chi, veneam acasă, apoi folosind dicţionare online am încercat să traduc, între timp citind şi alte materiale Seth. Trăiam într-o dulce senzaţie de plutire şi vroiam să descopăr cât mai mult. După ce am reuşit să termin de tradus Seth Vorbeşte, am întâlnit un prieten pe care mi-l doream să îl întâlnesc şi împreună cizelăm acea traducere. Momentan progresăm mai încet.

Blogul l-am creat deoarece vroiam ca oamenii să ia contact cu materialul Seth, deoarece vroiam să prezint ceea ce am descoperit şi să iau contact direct cu cititorii. Reacţiile la acest material au cuprins o largă paletă de manifestare, şi cele mai multe nu mi-au plăcut deloc. Cel mai interesant a fost jonglarea cu opiniile celor din familia mea, şi în mod special a mamei mele.

Un timp am crezut că materialul merită o mai mare atenţie, că ar trebui abordat mai tolerant, că prin simpla luare de contact cu el s-ar produce o deschidere uriaşă, aşa cum s-a produs în mine. Credeam că oamenii sunt ataşaţi de foarte puternice sisteme de convingeri iar eu nu. Astfel eram sus în turnul de fildeş şi puteam să traduc în voie. Apoi, în două zile distincte lumea să mi s-a părut atât de goală, atât de intens luminoasă şi lipsită de emoţii, ca şi cum ar fi atins o stare de nirvana, şi era atât de apăsător încât nu ştiam unde să mă mai ascund. Dar am continuat. După un timp am văzut altfel exteriorul. Traducerile nu erau atât de bune ci mai trebuia mult lucrat la ele. Efectul iniţial al Qigong-ului şi antrenamentele de Tai Chi s-au transformat şi ele într-o stare de nirvana, era un drum înfundat. Mulţi prieteni au dispărut din atenţia mea. Am încercat să mă împing prea tare de la spate şi nu a mers cum doream. Într-o măsură încă fac acest lucru.

Toate aceste experienţe au fost alese de mine. Am simţit pe pielea mea efectul afirmaţiei “Tu îţi creezi propria realitate”, înţeleg şi simt mai bine că ea are implicaţii adânci şi că în orice moment poate deveni o chestiune extrem de personală. Am experimentat şi am întâlnit oameni care au experimentat o parte din ceea ce noi considerăm a fi negativ, reprobabil: violuri, acte de violenţă, traume psihice, boli grele, lucrările diavolului, intoleranţă, indiferenţă, etc. În astfel de momente îmi era greu să îmi spun sau să îi spun unui om care a experimentat o situaţie traumatică că el a creat-o şi că a avut un motiv bun pentru a face acest lucru. Această afirmaţie, fără a fi privită în contextul lărgit pare a fi un fel de blestem.  Nu vreau să transmit asta,  dar vreau să explorez implicaţiile acestei afirmaţii.

În momentul de faţă, organizez întâlniri în Timişoara  ce urmăresc studierea materialului Seth şi împreună cu prietenul meu vom organiza pe viitor astfel de întâlniri la nivel naţional. Proiectul este experimental şi pentru început aş dori să văd cine ar fi dispus să participle la astfel de întâlniri. Pe unii dintre cititorii acestui blog i-am contactat personal, iar pe cei care nu i-am găsit le transmit acum această idee. Lucruri extraordinare se pot realiza, şi deoarece obişnuiesc să mă proiectez în “viitor” parcă le văd “acum”. Am pus ghilimele deoarece odată cu implementarea noului “shift in consciousness” (o transformare în conştiinţa umană, ceea ce aţi auzit vorbindu-se despre 2012 sau 2075- anul aproximativ în care transformarea va fi completă) oameni vor învăţa să experimenteze în mod subiectiv timpul simultan.

Voi mai revenii cu detalii despre structura wsh-ului, locul de întâlnire şi alte amănunte. Momentan aş dori să descopăr cine este interesat să studieze astfel de materiale să practice şi să fie receptiv. De asemenea probabil că voi posta despre ce am vorbit şi ce am practicat la întâlnirile din Timişoara. Intuiesc că va fi o aventură extraordinară.

În legătură cu traducerile din Seth, voi posta în continuare fragmente şi când va fi gata cartea Seth Vorbeşte (varianta de pe blog este o versiune parţială în care mai există câteva distorsiuni) voi anunţa.

Atât am vrut să spun momentan, sayonara folks.

2 comentarii:

Bine Alex,asa cum speram.De drumuri infundate ne lovim mereu,chiar daca par ispititoare si luminoase,dar nu avem chiar nimic de pierdut,decit de experimentat.In rest sunt deschis la orice in cea ce priveste sustinerea a cea ce faci si mai ales,cea ce esti.Cu bine(nu neaparat) si cu intelepciune.

16 octombrie 2009 la 14:23  

2 chestii si apoi poti sterge comentariul; corecteaza in text- "consciousness" si "ati" imediat dupa.

16 octombrie 2009 la 20:53  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire