Blogger Template by Blogcrowds

“Iluminarea este o stare normală a conştiinţei voastre. Ea este o funcţie a conştiinţei voastre. Există diverse metode despre care credeţi că vă vor ajuta să o atingeţi. Atâta vreme cât consideraţi că aveţi nevoie de metode, veţi alerga de la o metodă la alta şi de la un învăţător la altul. Şi într-un mod foarte abil învăţătorii vor acţiona pornind din interiorul credinţelor voastre...”

“Dacă credeţi că sunteţi vinovaţi, atunci veţi merge la învăţătorul care vă va spune, 'Da, sunteţi într-adevăr vinovaţi, şi eu vă voi explica cât de meschini şi ticăloşi sunteţi.' Într-un fel sau altul el vă va arăta cum să faceţi penitenţe pentru păcatele voastre. Pe de altă parte, el poate fi un guru bland, isteţ şi viclean care vă va da multe lovituri de bici… sau poate fi un sistem de credinţe care vă spune că trebuie să lucraţi foarte mult pentru a obţine cunoaştere, deoarece voi credeţi că nu o meritaţi atât de uşor…”

“Dar, lucraţi cu credinţele voastre – în mod onest- şi observaţi ce gândiţi atunci când aţi terminat. Dacă consideraţi că este dificil de dobândit cunoaştere, atunci aşa va fi. Dar deseori…veţi lucra într-un sistem de credinţe ce este în acord cu credinţele voastre.”

"Acum, până la un punct, acest lucru este benefic şi voi veţi învăţa de pe urma lui, veţi vedea în interiorul sistemului reflexia credinţelor voastre şi veţi începe să ieşiţi din acel sistem. Dar, deseori aveţi nevoie de cadrul şi înţelegerea oferite de sistem, astfel încât frecvent este amenajat un cadru benefic în care să vă puteţi mişca.”

“…Gândiţi-vă în termeni de energie. Fiecare dintre voi dispuneţi de o cantitate infinită de energie, raportată la ideea voastră timp; nu sunteţi tot timpul capabili să o folosiţi într-un mod limpede sau eficient, dar ea este tot timpul acolo. Fiecare dintre voi aveţi momente de autocunoaştere şi înţelegere şi, în termenii voştrii, de iluminare.”

0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire