Blogger Template by Blogcrowds

Despre sinucidere

Seth (Capitolul 11 din Seth Vorbeşte):

“Sinucigaşilor, vorbind in mod general, nu le este administrată nici un tip de “pedeapsă” specială şi nici situaţia lor nu este mai rea a priori. Ei sunt trataţi ca indivizi. Orice probleme care au fost evitate în această viaţă vor trebui abordate, totuşi, într-o altă existenţă. Aceasta este însă valabil nu numai în cazul sinuciderilor. Un sinucigaş îşi poate dori moartea, deoarece refuză existenţa în alte condiţii decât unele extrem de speciale alese de el. Dacă situaţia se prezintă astfel, atunci, va trebui desigur să înveţe în alt mod. Pe de altă parte, mulţi oameni aleg să refuze experienţa de viaţă în timp ce se află încă în interiorul sistemului fizic – sinucigându-se la fel de eficient încă din timpul existenţei fizice.”


“Împrejurările legate de un act de sinucidere sunt de asemenea
importante – şi realitatea interioară şi gradul de înţelegere al individului. Menţionez aceste aspecte aici deoarece multe filozofii susţin că sinucigaşii au de întâmpinat un fel de soartă specială, aproape vindicativă, şi acesta nu este cazul.”

“Cu toate acestea, dacă o persoană îşi ia viaţa, crezând că acel act îi va anihila conştiinţa pentru totdeuna- atunci această idee eronată ar putea să îi încetinească masiv progresul, deoarece ea va fi amplificată ulterior de sentimentul de vinovăţie. Repet, îndrumători stau la dispoziţie pentru a explica adevărata situaţie. Sunt utilizate diferite terapii. De exemplu, personalitatea poate fi condusă înapoi la evenimentele anterioare deciziei. Apoi, personalităţii i se permite să îşi schimbe decizia. Este indusă o amnezie, astfel încât sinuciderea în sine să fie uitată. Doar mai târziu individul este informat de actul său, atunci când este mai capabil să se confrunte cu el şi să îl înţeleagă. Cu toate acestea, este evident că în momentul alegerii aceste condiţii sunt de asemenea obstacole.“

Seth (Sesiunea 857):
Dorinţa de sinucidere este deseori ultimul refugiu rămas unor oameni inspăimântaţi, ale căror impulsuri naturale de acţiune au fost condamnate – ele fiind pe de o parte intensificate, si pe de alta refuzându-li-se orice exprimare concretă.

(c) R. Butts

1 comentarii:

Viata nu va sti niciodata sa vorbeasca decat despre sine. Natura nu creeaza decat intervale, pentru ca este definita de timp. Sinucigasul nu respecta aceasta relativitate; Conditia lui este absoluta, iar astfel de credinte numai oamenii pot avea. Oare nu asta lipseste echilibrului, deci evolutiei speciei noastre?

19 septembrie 2009 la 13:54  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire