Blogger Template by Blogcrowds

Despre viaţă

Sesiunile timpurii, Cartea 9, Sesiunea 440, Pagina 96

“Nu veţi descoperi menirea şi semnificaţia vieţii voastre atunci când insistaţi ca ea să urmeze anumite drumuri predeterminate în mod conştient, şi nici în timp ce vă concentraţi asupra a ceea ce nu aveţi. Aceaste acţiuni vă epuizează energia şi vă slăbesc intuiţile.”

“…Atunci când acceptaţi complet viaţa conform propriilor sale premise, atunci veţi putea într-adevăr să găsiţi ceea ce căutaţi, dar nu atât timp cât insistaţi ca aceasta să fie o condiţie pentru a continua existenţa în această viaţă.
Nu aveţi nici un drept să stabiliţi asemenea cerinţe, la fel cum o floare nu poate pretinde un loc însorit şi privilegiat intr-o grădină ca o premisă obligatorie a existenţei sale.

“... Propriul vostru ţel vă va face viaţa o continuă plăcere zilnică atunci când renunţaţi să puneţi condiţii…”

“…Dacă fiecare celulă ar stabili condiţiile pentru existenţa sa atunci nu aţi mai avea un corp. Conditiile vă împiedică să vedeţi ce este viaţa, să vedeţi echilibrul şi dezechilibrul miraculous al lumii fizice şi al celei nonfizice, care vă permite să gândiţi şi să respiraţi. Uitaţi de condiţiile voastre şi veţi înţelege semnificaţia bucuriei din viaţa voastră.”

"Cine este oricare din noi pentru a ridica astfel de pretenţii? Întreaga dezvoltare a individualităţii voastre şi a self-ului vostru complet este un dar primit de la Tot Ceea Ce Este; o stare de graţie implică acceptarea vieţii, vitalităţii şi bucuriei. Aşadar, trăiţi în interiorul ei!”

“Nu există şi nici nu a existat vreodată o altă cale. Viaţa acceptată conform propriilor sale premise va dezvălui secretele bucuriei, păcii şi exuberanţei. Nu o puteţi constrânge. Nu o puteţi forţa şi nici nu puteţi impune condiţii.”

“…Aceasta este cea mai importantă lecţie pe care fiecare o poate învăţa. În esenţă, nu există alta, deoarece ea le include pe toate celălalte.”

“Vitalitatea, bucuria şi creativitatea curg în mod spontan prin voi dacă nu interpuneţi bariere formate din preconcepţii şi condiţii; şi toate dorinţele voastre vor fi îndeplinite, dar niciodată atunci când le stabiliţi ca premise pentru existenţa voastră. Viaţa din interiorul vostru cunoaşte doar aceste condiţii: dezvoltare continuă şi ne-predeterminată, expansiune; ea nu va curge în tipare sau revendicari prestabilite.”

“Vă poate împlini pe voi şi pe ceilalţi, şi vă va aduce satisfacţii nevisate, dar niciodată atunci când încercaţi să o forţaţi să urmeze anumite direcţii…”

0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire