Blogger Template by Blogcrowds

Capitolul 3 (partea 2)

SESIUNEA 818, 6 FEBRUARIE 1978 10:19 P.M. LUNI

Nici o sesiune nu a fost ţinută în seara din Miercurea trecută deoarece eu şi Jane am fost ocupaţi cu verificarea manuscrisului copyeditat pentru James. Astăzi am pregătit cartea pentru a fi expediată, dar ea încă nu a părăsit casa. După amiază a apărut o gigantică furtună de zăpadă. În timp ce stăteam la ora 9:15 pentru a începe sesiunea ea se dezlănţuia mai puternic ca niciodată, iar mormane de zăpadă s-au îngrămădit pe partea nordică a casei şi pe noua noastră verandă din partea de vest. Se prognozează că furtuna va continua pe durata nopţii.

De o oră şi patru minute am aşteptat ca sesiunea să înceapă – ceva ce nici unul dintre noi nu ne reamintim să se fi întâmplat în trecut. Pentru o perioadă lungă de timp amândoi am stat în linişte. La 10:05 Jane a remarcat: “Mă simt ca şi cum ar exista acolo mult material ce se organizează, dar care încă nu a ajuns aici. Ciudat... Nu cred că m-am mai simţit vreodată aşa. Altminteri, aş lăsa baltă sesiunea şi m-aş pune să fac altceva. Dar, dacă nu voi ţine o sesiune în această noapte, atunci în următoarea voi dori să aflu de ce nu am ţinut-o. Este ca şi cum m-aş putea trezi la ora 2 A.M. şi spune, 'Dumnezeul meu, se întâmplă'.

(Iar exact datorită acelor sentimente ciudate ale lui Jane prezentăm această sesiune în Evenimente de Masă, chiar dacă ea nu este dictare de carte. Seth a venit cu ceva material foarte interesant despre relaţiile dintre noi trei, cât şi despre comunicarea dintre realitatea sa şi a noastră. Sesiunea conţine exact tipul de intuiţii pe care tot timpul am dorit să le cunoaştem în timp ce urmăream să înţelegem întreaga ambianţă a experienţei Seth, iar atunci când primim asemenea informaţii vrem ca şi alţii să ştie despre ele. Nu ne-am aşteptat ca Seth să vorbească despre Cadrul 3, de vreme ce încă asimilăm materialul său despre Cadrul 1 şi Cadrul 2.

(“Ar fi foarte frustrant şă aşteptăm, doar că totul pare atât de fără sfărşit,“ a spus Jane în timp ce stăteam. “Te simţi şi tu la fel?” Mă simţeam la fel. Sufrageria călduroasă cu luminiile sale delicate şi furtuna de afară păreau să dăinuie pentru totdeuna. Casa noastră de pe deal este atât de bine izolată încât am auzit asalturile vremii ca şi cum ar exista la o mare distanţă, exceptând câte un zornăit ascuţit ce venea de la o jaluzea ce vibra în bătaia vântului îngheţat. Apoi în final:)

Bună seara.

(“Bună seara, Seth”)

Acum: Nu ştiu exact cum să pun în cuvinte, dar într-un fel eu fac excursii – prin realităţi psihologice, sau prin tărâmuri psihice mai degrabă decât prin cele fizice. În termenii voştrii asemenea călătorii “nu necesită timp”. Totuşi, pentru sesiunile noastre trebuie să sincronizez multe activităţi, astfel că în câteva ocazii sunt cu voi şi sunt de asemenea antrenat în alte locuri.

Voi aveţi furtuni. Metereologii vorbesc despre condiţii locale şi curenţi de aer ce se unesc. Nu ştiu dacă am vorbit în mod specific despre acest lucru, dar ar trebui să înţelegi starea mea constantă de creştere, expansiune şi dezvoltare. Aminteşte-ţi de episoadele în care Ruburt a fost implicat [cu librăria psihică]. 1 Acestea sunt exemple a unor activităţi proprii de o mai mică anvergură, şi totuşi, în aceşti termeni şi folosind o analogie, eu călătoresc în multe universităţi măreţe ale minţii.

Încă o dată, mare parte dintre aceste acţiuni sunt dificil de explicat, deoarece informaţia şi cunoştiinţele sunt constant transformate – aproape complet renăscute, vorba vine, prin caracteristici ce fac parte inerent din ele. Cunoaşterea este schimbată automat prin influenţa fiecărei conştiinţe ce o percepe. Ea este mărită şi totuşi perfecţionată. Este un limbaj constant, unul ce se transformă pe sine. Atunci când “particip la aceste sesiuni” sau “vorbesc”, schimb cu alţii un sistem de realitate mai complex decât poate fi manevrat de orice calculator. Tu nu înţelegi sau percepi modurile prin care realitatea voastră contribuie la întemeierea realităţii lumii de masă pe care o experimentezi. Inconştient, fiecare individ participă la formarea acelei lumi. Totuşi, în cazul meu eu sunt conştient de acelaşi tip de activităţi, dar faţă de mai multe realităţi mai degrabă decât una singură. 2

În timp ce încerc să îţi măresc capacitatea de înţelegere şi să îţi extind orizontul abilităţiilor tale, eu fac acelaşi lucru în alte lumi. În timp ce întâlnirile noastre au loc în timpul tău şi în spaţiul fizic al casei tale, întâlnirea principală trebuie să fie una subiectiv interioară, o intersecţie de conştiinţe ce este mai apoi experimentată fizic.

Întâlnirile însăşi au loc în mediul Cadrului 3. Folosind o analogie, acel cadru există cu un pas mai departe de propiul tău Cadru 2. 3 Nu vreau să vorbesc despre ierarhii deoarece cadrele reprezintă sfere de acţiune. Iniţial întâlnirile noastre au loc dincolo de domeniul ce se ocupă exclusiv fie cu lumea ta fizică fie cu tărâmul interior mental sau psihic din care experienţa ta prezentă ţâşneşte.

În câteva rare ocazii de-a lungul aniilor ce au trecut, înainte de o sesiune Ruburt a simţit o distanţă între noi, sau că materialul nostru nu era încă gata. Am spus deja că uneori vă las o “înregistrare”. De obicei acesta e suficientă. Totuşi, în această seară Ruburt a simţit întrucâtva nu numai o distanţă ci şi complicaţiile vaste ale activităţiilor mele.

(10:45.) Oferă-ne un moment. . . Vezi, într-o oarecare măsură amândoi a-ţi fost implicaţi, dar în moduri ce sunt aproape imposibil de explicat. În orice caz, nu lua ad literam ce am spus. Porţiuni din conştiinţa voastră trăiesc în mine, astfel că într-o oarecare măsură voi sunteţi purtaţi oriunde merg eu, aşa cum firicelele de praf sunt măturate dintr-o zonă în alta de un aer proaspăt de toamnă. (Cu umor:) În nici un caz nu vă compar cu firicelele de praf; totuşi, într-o oarecare măsură voi călătoriţi împreună cu mine. Sunteţi purtaţi deasupra regiunii percepţiei obişnuite astfel încât porţiuni din voi întrezăresc stări subiective. Acestea îţi stârnesc curiozitatea chiar atunci când în mod conştient nu eşti atent că le percepi. Acea curiozitate acţionează ca un imbold.

Intenţiile şi grijile tale, interesele, nevoile şi dorinţele, caracteristicile şi abilităţiile tale, influenţează în mod direct materialul nostru, deoarece ele te-au condus în primul rând către el.

Vrei ca acest material să poată fi aplicat în lumea ta – o dorinţă perfect naturală şi de înţeles: Dovada se găseşte în amestec, şi aşa mai departe. Dar bineînţeles, voi de asemenea participaţi într-o dramă imensă în care acţiunile principale apar în afara lumii tale, în acele tărâmuri din care lumea ta a luat naştere - iar voi sunteţi, în primul rand, locatari ai acestor tărâmuri, aşa cum fiecare individ este, aşa cum fiecare fiinţă este.

Aceste tărâmuri nu sunt nici pe departe nelocuite, întunecate sau haotice. De asemenea, ele sunt destul de diferite de orice idee de nirvana sau nimic absolut. Ele sunt compuse din stări de existenţă mereu circulare în care diferite tipuri de conştiinţă se întâlnesc şi comunică. Ele nu sunt tărâmuri impersonale ci sunt implicate în cele mai intime interacţiuni. Acele interacţiuni există peste tot în jurul tău, şi aş vrea ca în gândurile tale să ţinteşti către ele, să încerci să îţi extinzi percepţiile îndeajuns de mult astfel încât să devii cel puţin parţial conştient de existenţa lor.

Aceste cadre, deşi vorbesc despre ele ca fiind separate, există unul în celălalt şi fiecare îl influenţează pe celălalt. Într-o oarecare măsură tu eşti scufundat în toate realităţiile. Într-o manieră ciudată şi în acest caz particular, conflictul tău cu notele de sesiuni4 avea legătură cu un simţ al ordinii trezit de nevoia de a aduna fapte. Iar acesta a fost perpetuat astfel încât ai dorit să ţii lumea ta Romană (reîncarnaţională) separată de cea prezentă şi să nu le uneşti prin procese asociative – aşa cum ai făcut-o – astfel că era dificil să cunoşti acest lucru atunci când ţi-ai făcut schiţele. În mod subiectiv, ai vrut să aşezi lumiile împreună, să explorezi similarităţiile şi aşa mai departe, dar practic vorbind ai vrut să le împarţi pentru a le putea pune în notiţele tale.

Dacă poţi, încearcă să simţi contextul lărgit în care îţi trăieşti existenţa. Recompensele vor fi uluitoare. Bineînţeles, înţelegerea emoţională este importantă, nu numai o acceptare intelectuală a ideii. Ruburt a dorit material pentru această carte, iar acesta este un lucru bun. Cartea este importantă. Cartea îşi are rostul în lumea ta, dar nu vreau să uiţi contextul lărgit în care aceste sesiuni îşi au originea. Acest tip de informaţie poate cel puţin declanşa răspunsuri din partea ta, sporind chiar mai departe orizontul cunoştiinţelor pe care le primeşti de la mine.

În lumea ta cunoaşterea trebuie să fie tradusă în aspecte specifice şi totuşi noi de asemenea ne confruntăm cu realităţi emoţionale ce nu pot fi uşor descifrate. În această sesiune, în cuvintele pe care le rostesc – dar mai important, în atmosfera sesiunii – există indicii ale acestor realităţi indescifrabile şi totuşi puternice ce vor fi, în timpul tău, gradual descifrate în termeni verbali ce au sens pentru tine.

(11:13.) Există mai multe aspecte dar ele vor trebui să aştepte, pur şi simplu deoarece nu pot fi în prezent traduse. În concordanţă cu impactul acestei sesiuni, propiile tale înţelegeri şi percepţii vor aduce alte indicii, fie în starea de trezire, fie în starea de vis. Ţine-ţi mintea deschisă faţă de ele, dar fără a avea orice idei preconcepute despre cum ar putea să apară. Propia dezvoltare a lui Ruburt declanşează o anumită activitate psihică ce produce mai apoi o creştere suplimentară. De exemplu, el a participat în librăria sa psihică, fie că este sau nu conştient de acest lucru.

Sfârşitul sesiunii.

(“Mulţumesc Seth. Noapte bună.”)

(11:15 P.M. “Chiar m-am simţit diferit în timpul sesiunii, ” a spus Jane de îndată ce a ieşit din transă. Am avut un simţ al puterii pe care de obicei nu îl obţin. Îmi pare bine că am aşteptat. Cred că mă simt ca şi cum am fost în alt loc, sau ceva de genul. Am o bănuială că a apărut ceva nou în sesiune, dar va trebui să îmi dau seama ce. . .”)

NOTE: SESIUNEA 818

1. În Politici Psihice Jane a descris amănunţit descoperirea şi folosirea librăriei sale nonfizice.

2. Eu şi Jane intenţionăm ca până la urmă să îl rugăm pe Seth să ne explice, în moduri ce ne vor permite ca cel puţin să ne apropiem a le înţelege, unele dintre aceste alte realităţi în care există şi “vorbeşte”.

3. Aceasta este a doua oară când Seth a menţionat Cadrul 3. Vezi nota 3 pentru Sesiunea 814.

4. Atunci când Volumul 2 din Realitatea “Necunoscută” este publicat un an mai târziu (la începutul lui 1979), cititorul se poate uita la unele note pe care le-am scris pentru sesiunile 715 şi 716. În ele am descris o serie de episoade în timpul cărora m-am văzut a fi un căpitan în armata Romană, la începutul primului secol după Hristos.

1 comentarii:

In spatele tuturor acestor afirmatii sta un OM, un scriitor, nu stiu cine este si nici nu este important.
Omul vorbeste despre ceea ce altii au mai "dezvaluit" inaintea lui, un talmes-balmes eclectic. Nu contest ca "ideea" este "originala" sau pe aproape si servita pretios. E ca si cum ai bea zaibar din pahare de cristal de Bohemia.
Sa fim interesanti cu channeling-ul propriu! :-)
La meme Jeanne autrement coifee!

29 iunie 2009 la 00:24  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire