Blogger Template by Blogcrowds

Capitolul 2 (partea a 8-a)

Note: Sesiunea 815

1. Cred că simultaneitatea fundamentală a timpului este cea mai fascinantă dintre toate ideile lui Seth. Acel “prezent spaţios” ţine toate evenimentele apropiate, gata să fie interpretate într-o manieră de tip cauză-efect de către abilităţiile organizaţionale ale simţurilor noastre fizice. Am scris mai devreme despre reconstruirea trecutului, timpul simultan şi vise, în Nota 2 pentru sesiunea 801. De asemenea, vezi materialul Seth despre timpul simultan în notele introductive ale sesiunii 806.

2. Vezi notele introductive pentru sesiunea 814. Jane îşi numeşte noua sa carte Educaţia lui Emir în folosirea corectă a puterilor magice.

3. Deşi aceasta este prima sesiune pentru Evenimente de Masă în care Seth a discutat despre Cadrul 1 şi Cadrul 2, în acest moment eu şi Jane suntem mult mai familiarizaţi cu ideile sale despre aceste câmpuri de acţiune decât este cititorul; vezi notele introductive pentru ultima sesiune (a 814-a). De când le-a introdus în sesiunile şterse, sau care nu aparţin unei cărţi, începând din 17 septembrie, Seth a vorbit despre cele două Cadre în 17 dintre cele 23 de sesiuni pe care ni le-a oferit de atunci.

Totuşi, el a vorbit despre Cadrul 1 şi Cadrul 2 doar în 7 sesiuni de când am scris în 26 Octombrie un paragraf de sugestii despre ele. Această creaţie spontană nu numai că a rezumat ceea ce am aflat până acum de la noul său material ci de asemenea mi-a oferit ceva ce pot să citesc zilnic. Am lipit copii pe pereţii atât a camerei în care pictez cât şi a camerelor de scris.

Bineînţeles, fragmentele alese sunt croite natural credinţelor şi nevoilor mele, iar unele din implicaţiile lor pot deveni mai clare în timp ce Seth continuă să prezinte materialul despre cadre în Evenimente de Masă. Dar, pe cât posibil îmi prezint efortul de a înţelege la momentul apariţiei lui, astfel încât fiecare persoană interesată să îl poată păstra în minte şi până la urmă să îşi scrie propia sa versiune pentru a o folosi mai departe. Jane a făcut acest lucru; am ajuns la conluzia că o citire zilinică a acestor “convingeri” ce privesc Cadrul 1 şi Cadrul 2 este într-adevăr valoroasă. Pe 26 Octombrie am scris:

“Am cea mai simplă şi profundă credinţă că orice doresc în această viaţă poate veni la mine din Cadrul 2. În Cadrul 2 nu există obstacole. Cadrul 2 poate creativ produce tot ceea ce doresc să am în Cadrul 1 – sănătatea mea excelentă, pictatul şi scrisul, relaţia mea excelentă cu Jane, propia sa spontaneitate, luminoasa stare fizică şi creativitate, vânzările din ce în ce mai mari a tuturor cărţilor sale. Ştiu că toate aceste ţinte pozitive sunt rezolvate în Cadrul 2, indiferent de aparenta lor complexitate, şi că se pot arăta în Cadrul 1. Am cea mai simplă şi profundă credinţă că tot ceea ce doresc de la viaţă poate veni la mine datorită activităţiilor miraculoase ale Cadrului 2. Nu este nevoie să mă preocup cu detalii de orice tip deoarece ştiu că el posedă infinita capacitate creativă de a manevra şi produce orice pot să cer de la el. Credinţa mea simplă şi profundă în binele creativ al Cadrului 2 este tot ceea ce îmi este necesar.”

0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire