Un element al sexualitatii este genul. In cadrul acestei dimensiuni voi ati creat doua genuri care alcatuiesc specia voastra. De fapt, toate speciile voastre se incadreaza in cele doua genuri. Ele sunt definite ca masculin si feminin.
Genul este o functie si o caracteristica corporala. Aceasta este definitia voastra a genului. Ea nu este mai cuprinzatoare. Aici se afla inceputul confuziei experimentata de voi datorita convingerilor despre sexualitate; deoarece voi atasati ideea de gen tuturor aspectelor din realitate si definiti multe elemente ale ei prin prisma genului. Genul este doar o functie si o caracteristica corporala.
Exista alte trei elemente ale sexualitatii voastre care exprima totalitatea ei. Aceste trei elemente sunt orientariile voastre.
Orientarea este semnificativ diferita fata de gen. Orientarea este perceptia voastra: cum va priviti pe sine, cum priviti lumea, cum interactionati cu voi insiva si cu mediul vostru inconjurator. Ea este elementul care are cea mai mare influenta asupra perceptiei voastre. Perceptia voastra creaza realitatea. Exista 3 orientari ale perceptiei.
In contextul convingerilor voastre atasate genului, cele trei orientari sunt definite ca masculin, feminin si alta, sau in terminologia voastra homosexual. Cati dintre voi au gen maculin/feminin si orientare masculin/feminin/ homosexual? Genul masculin sau feminin s-ar putea sa nu reflecte orientarea. Acestea sunt o functii si caracteristici corporale, nu orientarea. Ele nu sunt perceptii.
Deoarece limbajul vostru nu poseda o terminologie pentru a indentifica orientarile, voi oferi o noua terminologie si doar o SINGURA data voi face o comparatie cu sistemul vostru de convingeri, o singura data deoarece nu vreau sa il reintaresc.
Termenii prin care voi defini orientarile sunt DELICAT, INTERMEDIAR si COMUN. In contextul sexualitatii voastre, acestea vor desemna cele trei tipuri diferite de orientari care creaza perceptia voastra.
In contextul sistemului vostru de convingeri orientarea delicat va fi comparata cu ceea ce voi numiti ca fiind homosexualitate. Orientarea intermediar corespunde cu ceea ce voi considerati a fi femeie. Orientarea comun va corespunde cu ceea ce considerati a fi barbat.
Vom vedea cum aceste orientari depasesc granitele genului si nu sunt inrudite in mod direct cu el, desi ele se influenteaza una pe alta si sunt in armonie, in aceeasi maniera in care simturile voastre externe sunt in armonie. Asa cum v-am spus si mai devreme, voi aveti 5 simturi externe care nu pot fi interschimbate, desi ele pot opera in conjunctie si in armonie, urmarind sa va prezinte diferentele de perceptie si informatie pe care o receptionati.
Puteti accesa si implementa impreuna simtul vizual si cel tactil, cu scopul de a va oferi o perceptie unificata. Ele sunt in armonie una cu alta. Dar, nu puteti schimba simtul vazului cu cel tactil. Degetele voastre pot simti. Corpul poate simti prin intermediul simtului tactil, dar el nu poate vedea. Nu puteti schimba simtul gustativ cu cel auditiv. Ei nu sunt interschimbabili. La fel, masculin, feminin, delicat, intermediar si comun nu sunt interschimbabili. Ele se afla in armonie si se complementeaza, dar nu pot fi schimbate intre ele si una nu o defineste pe cealalta.
(Catre Tim): Prin urmare, in timp ce stai in fata mea genul tau este masculin, dar nu acesta iti defineste perceptia si nici definitia ta despre ce inseamna sa fii barbat, baiat sau orice terminologie asociata genului masculin. Asadar, ce iti creaza perceptia? Care sunt trasaturile acestei perceptii care te defineste pe tine ca barbat? Ele sunt diferite de genul tau. De exemplu, un alt individ poate avea acelasi gen, aceeasi forma a corpului si aceleasi functii ca si ale tale, si totusi perceptia lui poate fi diferita, astfel incat sa nu poti afirma despre el ca este un barbat. Poti spune despre el ca este diferit, si vei intelege ca perceptia lui este diferita.
(Catre Jen): Forma ta corporala este cea a femeii. Aceasta nu iti defineste perceptia. Un alt individ ar putea avea o forma corporala de femeie si aceleasi functii, dar perceptia asupra propiei persoane, lumii si interactiunii cu tot ceea ce creeaza si este creat poate fi semnificativ diferita. In mod similar, perceptiile nu sunt interschimbabile si nici nu pot fi combinate.
Comun – aceasta fiind definitia voastra a barbatului – poarta denumirea de comun deoarece in planul fizic se manifesta mai multi indivizi care detin aceeasi perceptie, comparativ cu celalalte doua tipuri de perceptie. Nu conteaza daca acesti indivizi au genul masculin sau feminin; ei pot avea orientarea comun.
In termenii vostrii, aceasta orientare nu urmareste sa il defineasca pe homosexual, heterosexual sau ceea ce voi numiti a fi bisexual. Acestea sunt alegeri obiective pe care le creati in cadrul realitatii fizice. Ele sunt consecinte ale dorintelor. Ele sunt consecinte ale atractiei si nu sunt definite de perceptia voastra sau de catre gen. Ele sunt pur si simplu dorinte si alegeri.
Puteti observa multi indivizi care detin genul feminin, si ii puteti identifica ca fiind femei heterosexuale, alocandu-le anumite trasaturi ce par a fi masculine. Ele sunt mai putin emotionale, fiind rationale si foarte logice. Ele sunt expresive in maniere pe care le-ai identifica ca fiind masculine. De asemenea, ele isi orienteaza atentia catre activitati pe care le asociati cu genul masculin. Prin urmare, exista barbati pe care ii percepeti ca avand calitati feminine. Acesti indivizi pot sa nu fie neaparat ceea ce VOI numiti a fi un homosexual. Ei pur si simplu detin calitati care nu se incadreaza in definitiile voastre asupra genului.
Trasaturile orientarii COMUN: Perceptia acestor indivizi ii va conduce in directia unor procese de gandire rationale. Ei vor fi atrasi catre activitati care presupun manipularea unor elemente fizice. Interesele si preferintele orientarii comun se afla in afara propriei persoane: ceea ce poate fi creat fizic, maniera in care poate fi proiectat sinele interior in exterior. Acesti indivizi se pot manifesta in forme artistice, tehnologice sau mecanice. Ei detin inclinatii catre crearea elementelor fizice. Acestea sunt trasaturi fundamentale ale orientarii comun.
INTERMEDIAR “ ceea ce voi numiti a fi femeie “ isi focalizeaza o mare parte a perceptiei catre accesarea simturilor interne: intuitia si vizualizarea creatiilor interioare. Prin urmare, ei isi focalizeaza atentia asupra emotiei, care nu este un element ce poate fi proiectat in exterior, cu scopul de a crea un obiect. Creatiile orientarii intermediar nu sunt neaparat vizibile, deoarece se preocupa in principal cu creatiile interioare.
Indivizii care detin orientarea DELICAT isi focalizeaza atentia asupra interactiuni si a implicarii. Ei se poate exprima atat in interior cat si in exterior, dar sunt mai degraba preocupati cu schimburile si implicarea. Implicarea poate fi o interactiune cu alti indivizi, cu ceea ce voi numiti a fi natura, cu planeta, universul, ideile si conceptele voastre. Nu are importanta cu cine interactioneaza doearece atentia lor este focalizata asupra interactiunii.
Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu