Blogger Template by Blogcrowds

Un element al sexualitatii este genul. In cadrul acestei dimensiuni voi ati creat doua genuri care alcatuiesc specia voastra. De fapt, toate speciile voastre se incadreaza in cele doua genuri. Ele sunt definite ca masculin si feminin.

Genul este o functie si o caracteristica corporala. Aceasta este definitia voastra a genului. Ea nu este mai cuprinzatoare. Aici se afla inceputul confuziei experimentata de voi datorita convingerilor despre sexualitate; deoarece voi atasati ideea de gen tuturor aspectelor din realitate si definiti multe elemente ale ei prin prisma genului. Genul este doar o functie si o caracteristica corporala.

Exista alte trei elemente ale sexualitatii voastre care exprima totalitatea ei. Aceste trei elemente sunt orientariile voastre.

Orientarea este semnificativ diferita fata de gen. Orientarea este perceptia voastra: cum va priviti pe sine, cum priviti lumea, cum interactionati cu voi insiva si cu mediul vostru inconjurator. Ea este elementul care are cea mai mare influenta asupra perceptiei voastre. Perceptia voastra creaza realitatea. Exista 3 orientari ale perceptiei.

In contextul convingerilor voastre atasate genului, cele trei orientari sunt definite ca masculin, feminin si alta, sau in terminologia voastra homosexual. Cati dintre voi au gen maculin/feminin si orientare masculin/feminin/ homosexual? Genul masculin sau feminin s-ar putea sa nu reflecte orientarea. Acestea sunt o functii si caracteristici corporale, nu orientarea. Ele nu sunt perceptii.

Deoarece limbajul vostru nu poseda o terminologie pentru a indentifica orientarile, voi oferi o noua terminologie si doar o SINGURA data voi face o comparatie cu sistemul vostru de convingeri, o singura data deoarece nu vreau sa il reintaresc.

Termenii prin care voi defini orientarile sunt DELICAT, INTERMEDIAR si COMUN. In contextul sexualitatii voastre, acestea vor desemna cele trei tipuri diferite de orientari care creaza perceptia voastra.

In contextul sistemului vostru de convingeri orientarea delicat va fi comparata cu ceea ce voi numiti ca fiind homosexualitate. Orientarea intermediar corespunde cu ceea ce voi considerati a fi femeie. Orientarea comun va corespunde cu ceea ce considerati a fi barbat.

Vom vedea cum aceste orientari depasesc granitele genului si nu sunt inrudite in mod direct cu el, desi ele se influenteaza una pe alta si sunt in armonie, in aceeasi maniera in care simturile voastre externe sunt in armonie. Asa cum v-am spus si mai devreme, voi aveti 5 simturi externe care nu pot fi interschimbate, desi ele pot opera in conjunctie si in armonie, urmarind sa va prezinte diferentele de perceptie si informatie pe care o receptionati.

Puteti accesa si implementa impreuna simtul vizual si cel tactil, cu scopul de a va oferi o perceptie unificata. Ele sunt in armonie una cu alta. Dar, nu puteti schimba simtul vazului cu cel tactil. Degetele voastre pot simti. Corpul poate simti prin intermediul simtului tactil, dar el nu poate vedea. Nu puteti schimba simtul gustativ cu cel auditiv. Ei nu sunt interschimbabili. La fel, masculin, feminin, delicat, intermediar si comun nu sunt interschimbabili. Ele se afla in armonie si se complementeaza, dar nu pot fi schimbate intre ele si una nu o defineste pe cealalta.

(Catre Tim): Prin urmare, in timp ce stai in fata mea genul tau este masculin, dar nu acesta iti defineste perceptia si nici definitia ta despre ce inseamna sa fii barbat, baiat sau orice terminologie asociata genului masculin. Asadar, ce iti creaza perceptia? Care sunt trasaturile acestei perceptii care te defineste pe tine ca barbat? Ele sunt diferite de genul tau. De exemplu, un alt individ poate avea acelasi gen, aceeasi forma a corpului si aceleasi functii ca si ale tale, si totusi perceptia lui poate fi diferita, astfel incat sa nu poti afirma despre el ca este un barbat. Poti spune despre el ca este diferit, si vei intelege ca perceptia lui este diferita.

(Catre Jen): Forma ta corporala este cea a femeii. Aceasta nu iti defineste perceptia. Un alt individ ar putea avea o forma corporala de femeie si aceleasi functii, dar perceptia asupra propiei persoane, lumii si interactiunii cu tot ceea ce creeaza si este creat poate fi semnificativ diferita. In mod similar, perceptiile nu sunt interschimbabile si nici nu pot fi combinate.

Comun – aceasta fiind definitia voastra a barbatului – poarta denumirea de comun deoarece in planul fizic se manifesta mai multi indivizi care detin aceeasi perceptie, comparativ cu celalalte doua tipuri de perceptie. Nu conteaza daca acesti indivizi au genul masculin sau feminin; ei pot avea orientarea comun.

In termenii vostrii, aceasta orientare nu urmareste sa il defineasca pe homosexual, heterosexual sau ceea ce voi numiti a fi bisexual. Acestea sunt alegeri obiective pe care le creati in cadrul realitatii fizice. Ele sunt consecinte ale dorintelor. Ele sunt consecinte ale atractiei si nu sunt definite de perceptia voastra sau de catre gen. Ele sunt pur si simplu dorinte si alegeri.

Puteti observa multi indivizi care detin genul feminin, si ii puteti identifica ca fiind femei heterosexuale, alocandu-le anumite trasaturi ce par a fi masculine. Ele sunt mai putin emotionale, fiind rationale si foarte logice. Ele sunt expresive in maniere pe care le-ai identifica ca fiind masculine. De asemenea, ele isi orienteaza atentia catre activitati pe care le asociati cu genul masculin. Prin urmare, exista barbati pe care ii percepeti ca avand calitati feminine. Acesti indivizi pot sa nu fie neaparat ceea ce VOI numiti a fi un homosexual. Ei pur si simplu detin calitati care nu se incadreaza in definitiile voastre asupra genului.

Trasaturile orientarii COMUN: Perceptia acestor indivizi ii va conduce in directia unor procese de gandire rationale. Ei vor fi atrasi catre activitati care presupun manipularea unor elemente fizice. Interesele si preferintele orientarii comun se afla in afara propriei persoane: ceea ce poate fi creat fizic, maniera in care poate fi proiectat sinele interior in exterior. Acesti indivizi se pot manifesta in forme artistice, tehnologice sau mecanice. Ei detin inclinatii catre crearea elementelor fizice. Acestea sunt trasaturi fundamentale ale orientarii comun.

INTERMEDIAR “ ceea ce voi numiti a fi femeie “ isi focalizeaza o mare parte a perceptiei catre accesarea simturilor interne: intuitia si vizualizarea creatiilor interioare. Prin urmare, ei isi focalizeaza atentia asupra emotiei, care nu este un element ce poate fi proiectat in exterior, cu scopul de a crea un obiect. Creatiile orientarii intermediar nu sunt neaparat vizibile, deoarece se preocupa in principal cu creatiile interioare.

Indivizii care detin orientarea DELICAT isi focalizeaza atentia asupra interactiuni si a implicarii. Ei se poate exprima atat in interior cat si in exterior, dar sunt mai degraba preocupati cu schimburile si implicarea. Implicarea poate fi o interactiune cu alti indivizi, cu ceea ce voi numiti a fi natura, cu planeta, universul, ideile si conceptele voastre. Nu are importanta cu cine interactioneaza doearece atentia lor este focalizata asupra interactiunii.

Buna dimineata cititori, voi posta descrierea fiecarei familii de constiinta. Familile de constiinta sunt grupuri psihice, grupuri de indivizi care in general prezinta aceleasi caracteristici si impartasesc intentii similare. Prin analogie, familile de constiinta pot fi privite asa cum este privit zodiacul. Astfel, desi un individ face parte dintr-o anumita zodie s-ar putea ca ascendentul sau sa fie bine aspectat (in cazul famililor de constiintaalinierea cu alta familie) sau sa detina caracteristicile mai multor zodii. Deasemenea, pe parcursul vietii intentiile individului se pot schimba, astfel schimbandu-si familia. De exemplu, eu stiu ca sunt Sumari. Probabil voi alege saimi schimb familia dar pana in acel moment ma regasesc in Sumari.

Acum, ma gandeam ca dupa ce cititi caracteristicile famililor sa facem un mic joc de cunoastere si fiecare cititor sa spuna din ce familie crede ca face
parte si de ce. Sau, daca nu se cunoaste pe sine in acest mod sa spuna din cefamilie face parte cineva apropiat din viata lui.

  Mi se pare un joc bun, sper sa scrieti si sa puneti intrebari. Acum, descrierea famililor, sunt 9 in total:


1) SUMARI

  Cei din familia Sumari sunt in mod natural jucausi si intructva neingraditi. Cu toate acestea, ei sunt nerabdatori. Pot fi intalniti in arte sau in stiintele
mai putin conventionale.

  Sumari sunt exuberanti si plini de energie iar in anumite conditii se manifesta impotriva autoritatii. De obicei sunt individualisti si impotriva sistemelor de orice natura. Cu toate acestea ei nu sunt reformatori innascuti. Nu insista ca toti cei din jurul lor sa creada in ideile lor, dar sunt incapatanati datorita faptului ca inista asupra dreptului de a crede in ideile lor si vor evita orice forma de coercitie.

Ei pot fi extrem de absorbiti de munca lor, greoi sau pur si simplu pot fi
niste oameni care nu au invatat sa isi foloseasca creativitatea cu gratie si
bucurie. Cu toate acestea, ei vor dori sa isi foloseasca abilitatiile in acest
mod. Conform ideilor voastre despre timp, in anumite perioade istorice pot predomina anumite familii.

  Grupurile psihice se suprapun peste cele fizice sau nationale. Sumari sun  extrem de independenti si ca o regula, ei nu se vor naste in state cu regimuri dictatoriale. Cand totusi aleg sa se nasca acolo, munca lor va aprinde scanteia care va aduce schimbarea, desi rareori intreprind actiuni politice comune. Pentru o astfel de societate creativitatea lor este foarte periculoasa.

Sumari sunt realisti prin faptul ca introduc viziuni creative in realitatea
fizica si incearca sa isi traiasca viata in concordanta cu ele. Ei initiaza
schimbari, dar nu fac nici un efort pentru a sustine organizatiile, chiar si
cele care sunt benefice. Prin constructia si intentia lor ei nu sunt predispusi
a incalca legea. Nu sunt reformatori in sensul strict al cuvantului, dar munca lor deseori sfarseste in a reforma o societate sau o cultura. Ei fac parte din majoritatea civilizatiilor, desi s-au manifestat cel mai putin in perioada Evului Mediu. Puterea lor este maxima inaintea unor schimbari sociale radicale. Folosindu-se de munca lor, cei din alte familii pot crea structuri sociale dar Sumari, desi multumiti, nu se vor simti in mod intuitiv atasati fata de un grup sau sistem social.

Nu exista nici o corelatie intre familile de constiinta si anumite
particularitati corporale. Multi Sumari aleg sa se nasca in timpul primaverii, dar toti cei care se nasc primavara nu sunt Sumari, si nu se aplica nici o regula generala. Ei prefera anumite rase, dar inca o data nu se aplica nici o regula specifica. De exemplu, multi dintre irlandezi, evrei si spanioli si un numar mai mic dintre francezi sunt Sumari – desi ei se manifesta in toate natiile.

In general vorbind,
America nu a fost o natiune Sumari si nici tarile Scandinave sau Anglia. Din punct de vedere fizic, cei din aceasta familie deseori isi aranjeaza o existenta in care ei sunt o minoritate – intr-o democratie de exemplu – astfel incat sa se poata concentra asupra artei fiind sprijiniti de o situatie politica relativ stabila. Desi nu sunt interesati de formele de guvernamant, se bazeaza totusi pe sprijinul lor. Ei sunt capabili sa se autoguverneze desi fac parte din sistem. Abilitatiile lor artistice pot
predomina sau pot fi minim dezvoltate.

Sumari este o stare de a fi. Sumari nu sunt luptatori si in general nu vor
sustine o rasturnare violenta a guvernului sau a moravurilor. Ei cred in puterea creativa a schimbarii, putere care se manifesta in mod natural.

Cu toate acestea, deseori fac parte din diferite subculturi deoarece pur si
simplu sunt rareori conformisti. Un sumari se simte foarte incomfortabil ca
membru a unei mari corporatii, in mod special daca munca sa presupune o rutina plictisitoare. Nu sunt multumiti cand lucreaza la banda. Le place sa se joace cu detalile – sau sa le foloseasca in scopuri creative. Din acest motiv, deseori trec de la un serviciu sau profesie la alta.

Daca incepi sa privesti in ceea ce esti tu, daca incepi sa intuiesti ca esti un
Sumari, atunci ar trebui sa cauti o pozitie in care sa iti poti folosi
inventivitatea. Celor din familia Sumari le place matematica teoretica, de
exemplu, si totusi sunt slabi contabili. In lumea artelor, Picasso a fost
Sumari. Multi artisti sunt Sumari. Rareori sunt intalniti in politica. De
obicei ei nu sunt istorici. Putini fac parte din orice religie organizata.
Datorita faptului ca se autointretin ei pot fi fermieri, lucrand in mod intuitiv
pamantul. Ei sunt in mod egal impartiti intre sexe. Totusi, pana de curand, in societatea voastra calitatiile Sumari din barbat nu au fost foarte mult
dezvoltate.

2) GRAMADA

  Familia Gramada se specializeaza in organizare. Uneori, membrii sai apar imediat dupa o revolutie sau dupa o schimbare sociala profunda. Abilitatiile lor organizationale sunt exprimate in orice domeniu de activitate. De exemplu, ei pot fi fondatorii unor scoli de arte, desi pot alege sa nu fie artisti. Pot fonda universitati, desi pot alege sa nu fie intelectuali.

Deseori, fondatorii unor corporatii uriase apartin acestei familii, la fel si
unii politicieni sau oameni de stat. Ei sunt activi, vitali si creativi intr-o
maniera agresiva. Stiu cum sa sintetizeze ideile celorlalti. Deseori unifica
diferite sisteme de gandire intr-o structura mai mult sau mai putin coeziva.
Deseori sunt fondatorii unor sisteme sociale. In majoritatea cazurilor, de
exemplu, spitalele, scolile, religiile si organizatiile voastre sunt initiate si
mentinute de acest grup, desi nu ei initiaza ideile ce stau la baza acestora.

Acesti oameni detin excelente abilitati de a unifica concepte solitare care
lasate singure pot disparea. Ei sunt organizatori ai energiei si o directioneaza catre formarea unor structuri sociale eficiente. De obicei ei formeaza guverne, scoli, organizatii indeajuns de rezonabile si stabile, desi nu initiaza ideile din spatele acestor structuri.

3) SUMAFI

  Familia Sumafi este in principal preocupata cu procesul de invatare. In general vorbind, relatia cu cei din jurul lor este buna. Ei pot fi talentati in orice domeniu, dar interesul lor principal este de a transmite celorlalti
cunostiintele lor. De obicei sunt traditionalisti desi pot fi genii. Intr-un fel ei sunt in mod egal inruditi cu Gramada si Sumari, deoarece se pozitioneaza intre sistemul organizat si artistul creativ. Ei transmit "originalitatea" fara
a o transforma, directionand-o prin intermediul structurilor sociale.

Bineinteles, orice interpretare a evenimentelor o modifica, dar in general
vorbind ei predau o disciplina fara a transforma in mod creativ continutul ei. Ca istorici de exemplu, ei transmit datele bataliilor, si acele date sunt
considerate aproape incontestabile, astfel incat datorita antrenamentului lor, ei nu vad nici un sens in a pune la indoiala validitatea unor asemenea
informatii.

  In epoca medievala ei copiau cu exactitate manuscrisele. Intr-un fel, ei sunt tutori. Bineinteles, exista variatii infinite. Multi profesori de muzica sau de pictura apartin acestei categorii, predand artele cu o dragoste pentru excelenta, accentuand importanta tehnicii – astfel permitandu-i artistului, care este deseori Sumari, sa isi investeasca creativitatea.

4) TUMOLD

  In general, familia Tumold se dedica vindecarii. Nu inseamna ca acesti oameni nu pot fi creativi, buni organizatori sau profesori, ci ca focalizarea constiintei lor este indreptata catre vindecare. Ei pot fi doctori sau asistente medicale, dar nu vor fi neaparat administratori ai unui spital. Cu toatea cestea, ei pot fi psihologi, lucratori sociali, mediumi, artisiti sau pot actiona in cadrul religiilor. Pot lucra intr-o florarie. Pot lucra la liniile de asamblare iar ei vor fi vindecatori datorita intentiei si temperamentului lor.

  Am mentionat cateva profesii si ocupatii cu scopul a da cateva exemple clare, dar un mecanic poate de asemenea sa apartina acestei familii, sau oricarei familii. Daca apartine familei Tumold, mecanicul va transmite energie de vindecare catre clientii sai, reparand mai mult decat masini.

  Vindecatorii pot fi de asemenea politicieni, tamaduind in mod fizic ranile unei natiuni. Un artist de orice fel, a carui munca este in principal menita sa ajute oamenii, de asemenea apartine acestei familii. Cativa sefi de stat, iar in trecut cativa membrii ai famililor regale, apartin acestui grup.

5) VOLD

Cei din familia Vold sunt in principal reformatori. Ei detin excelente abilitati
precognitive, adica inteleg miscarea probabilitatiilor cel putin la nivel
inconstient. Pot lucra in orice domeniu. In termenii vostrii este ca si cum el iar percepe miscarea viitoare sau directia oricarei idei, concept sau structura. Prin urmare se vor folosi de toate puteriile mintii pentru a aduce acea probabilitate in realitatea fizica.

In termeni conventionali, ei pot fi mari activisti sau revolutionari, sau pot fi
visatori ineficace. Ei vor fi guvernati de idea de schimbare si se vor simti
manati sau obligati sa aduca acea idee in realitate. Ca o regula generala, ei indeplinesc un serviciu creativ, deoarece organizatiile sociale si politice
devin deseori imobile si nu mai servesc scopurile maselor de oameni pe care ii conduc. Bineinteles, membrii acestei familii pot initia revolutii religioase. Cu toate acestea, ei au un scop in minte: de a schimba status quo-ul din orice domeniu principal de interes.

Este foarte usor a vedea cum intentiile acestor diverse familii se pot
intrepatrunde, complementa sau intra in conflict. Cu toate acestea, ele opereaza ca niste sisteme creative de verificari si corectii.

6) MILUMET

Familia Milumet este alcatuita din mistici. Aproape toata energia lor si-o
directioneaza intr-o maniera interioara, fara sa fie interesati daca
experientele lor pot fi traduse in termeni obisnuiti. Aceste persoane pot fi
complet necunoscute, si de obicei asa si sunt, deoarece nu doresc sa explice altora activitatiile lor interioare, si nici lor insisi. Ei sunt cu adevarat
inocenti si spirituali. Ei pot fi subdezvoltati din punct de vedere intelectual,
conform standardelor obisnuite de evaluare, dar acesta subdezvoltare nu inseamna decat faptul ca ei nu isi directioneaza intelectul catre planul fizic.

In general vorbind, cei care apartin acestei familii nu se vor afla intr-o
pozitie de putere, deoarece nu doresc sa se concentreze indeajuns de mult asupra unor date fizice specifice. Cu toate acestea, intr-un stat ei pot fi descoperiti exact unde te-ai astepta mai putin: la o linie de asamblare care necesita manevre simple si repetitive – in fabrici unde nu li se cere sa reactioneze rapid. De obicei, ei aleg tari mai putin industrializate, cu un ritm de viata mai putin alert. Ei se manifesta simplu, direct, copilaros si par a fi prosti. Nu le pasa de conventii.

  Cu toate acestea, in mod ciudat, ei pot fi parinti excelenti, in special in societati mai putin complicate decat a voastra. In termenii vostrii, de fiecare data cand apar, ei se manifesta primitiv. Dar, cei din aceasta familie sunt conectati in mod profund cu natura, si prin respectul pe care i-o poarta detin o mai mare mobilitate psihica decat majoritatea oamenilor.

Experientele lor personale sunt deseori foarte aventuroase, si datorita
cunostiintelor obtinute ei reimprospateaza psihicul omenirii.

7) ZULI

Grupul Zuli este in principal interesat sa desavarseasca calitatiile corpului.
Ei sunt atleti. In orice domeniu, ei se dedica perfectionarii abilitatiilor
corpului, abilitati care exista latent in alti indivizi.

Intr-o masura ei indeplinesc rolul de model fizic. Vitalitatea omului este
demonstrata prin frumusetea, viteza, eleganta si performantele corpului. Intr-o masura, acesti oameni sunt perfectionisti si in spatele activitatiilor pe care le intreprind se afla mereu urma unei realizari marete, demonstrand practic cum specia omeneasca incearca sa se autodepaseasca. Membrii acestei familii au rolul de a atrage atentia asupra abilitatiilor latente ale trupului – asa cum, de exemplu, marii artisti Sumari pot oferi indicii cu privire la abilitatiile artistice inerente dar nefolosite de catre specia umana privita ca si un intreg.
Asadar, membrii acestui grup doresc sa faca performanta. Ei sunt lucratori fizici. De asemenea, ei iubesc frumusetea exprimata prin intermediul corpului.

Membrii acestei familii deseori servec ca si modele pentru artist sau pentru
scriitor, dar in general vorbind ei insisi isi transmit energia prin artele
fizice si prin performante fizice. Doar in termenii vostrii, si din punct de
vedere istoric, ei deseori apar la inceputurile civilizatiilor, atunci cand
manipularea fizica directa a mediului inconjurator detine o suprema importanta. In acele timpuri, reactiile fizice normale au fost pur si simplu mai rapide
decat sunt acum, iar relaxarea corporala a fost mai profunda si completa.

8) BORLEDIM

Familia Borledim este in principal preocupata cu ingrijirea copiilor. Aceste
persoane sunt in mod natural "parinti ai pamantului". Ei poseda capacitatea de a naste copii care detin anumite caracteristici excelente. Acesti copiii au minti sclipitoare, corpuri sanatoase, emotii clare si puternice.

 Desi multi oameni se specializeaza in anumite domenii, de exemplu dezvoltandu-si intelectul, emotiile sau corpul, acesti parinti si copiii lor nasc urmasi in care este mentinut un fin echilibru. Nici un aspect al mintii sau al corpului nu este dezvoltat in detrimentul altui aspect.

Personalitatiile detin o elasticitate sporita a mintii si a corpului si
  reprezinta un puternic material genetic. Nici nu mai trebuie spus ca membrii acestei familii se casatoresc cu membrii altor familii. Aceasta uniune va introduce o noua stabilitate, deoarece familia Borledim are rolul de a reimprospata fondul genetic, oferind vitalitate fizica si mentala. Din punct de vedere fizic, acesti oameni au multi copii si de obicei urmasii lor se descurca bine in orice domeniu de activitate. Din punct de vedere biologic, ei detin anumite calitati ce neutralizeaza codurile "negative" din gene. De obicei, ei sunt oameni foarte sanatosi si casatorirea cu un membru al acestui grup poate neutraliza generatiii de asa zise boli ereditare.

  Acesti oameni cred in natura buna a sexului, corpului si unitatii familiei- dar aceste atribute sunt intelese prin prisma societatii fizice din care fac parte.

Ca o regula, ei poseda o sponteneitate incantatoare si toate activitatiile lor
creative sunt investite in familie si in nasterea copiilor. Ei nu sunt parinti
rigizi care urmeaza orbeste anumite conventii, ci oameni care vad viata
familiala ca o arta creativa si vitala, iar pe copii lor ca si capodopere in
trup si suflet. Nici pe departe nu isi extenueaza copii cu un exces de grija
parinteasca, in schimb ii trimit cu bucurie in lume, stiind ca ei trebuie sa se
desavarseasca singuri si stiind ca au contribuit la desavarsirea lor.

  Borledin reprezinta stocul genetic care pana in prezent a reusit intotdeuna sa asigure supravietuirea speciei voastre in ciuda catastrofelor; ei fiind aproape in mod egal distribuiti pe toata suprafata planetei voastre si in toate nationalitatiile. Ei se aseamana cel mai mult cu Sumari. Detin aceeasi apreciere fata de arte si aceleasi atitudini generale. De obicei ei vor cauta regimuri politice relativ stabile in care sa isi nasca copii, la fel cum Sumari doresc stabilitate pentru a produce arta. Cu toate acestea, ei cer o anumita doza de libertate care sa fie acordata copiilor lor si cu toate ca nu sunt activisti politici, la fel ca si Sumari, ideile lor vor inflori inaintea
schimbarilor sociale majore. Diferenta majora dintre cele doua familii este
faptul ca Sumari sunt interesati de creativitate si arte neglijand uneori viatade familie, in timp ce Borledim se gandeste la copiii sai ca fiind o forma de arta, iar orice alta activitate este subordonata acelui "ideal".

  Deseori Sumari ofera o mostenire culturala, spirituala sau artistica. Borledim ofera un stoc genetic echilibrat – o mostenire manifestata prin indivizi. Acesti oameni sunt blanzi, joviali, jucausi, detin o compasiune vie dar sunt indeajuns de intelepti pentru a nu se folosi de o forma "pervertita" de compasiune care se hraneste din slabiciunile oamenilor.

Un artist se asteapta ca picturile sale sa fie bune – sau cel putin asa ar
trebui. Acesti oameni se asteapta sa aiba copiii echilibrati, sanatosi,
spirituali, si asa si sunt. Membri ai familiei Borledim pot avea aproape orice profesie, dar atentia lor va fi indreptata spre familie.

Acesti parinti nu se sacrifica pe sine de dragul copiilor. Ei inteleg foarte
bine povara care se proiecteaza asupra unor asemenea copii. In schimb, parintii din familia Borledim isi pastreaza un simt clar al identitatii si al
trasaturilor individuale, servind ca si modele copiilor prin faptul ca sunt
niste adulti iubitori si independenti.

9) ILDA

  Familia Ilda este compusa in principal din cei care fac schimburi. Ei participa in schimburile vitale dintre idei, produse, concepte politice si sociale. Ei sunt calatori, purtand cu ei ideile dintr-o
tara in alta, amestecand culturi, religii, atitudini si structuri politice. Ei sunt exploratori, comercianti, soldati, misionari, marinari. Deseori sunt membrii unor expeditii.

De-a lungul secolelor ei au avut rolul de a raspandi ideile si de a le asimila.
Ei apar pretutindeni. Istoric vorbind, ei au fost atat pirati cat si sclavi. In
principal sunt implicati in schimbarile sociale. In timpurile voastre, ei pot fi
diplomati, asa cum au fost si in trecut. Trasaturile lor sunt de obicei cele ale aventurierului. Foarte rar traiesc intr-un singur loc, desi pot face aceasta alegere daca ocupatia lor le permite sa se ocupe cu produsele dintr-un taram strain. Priviti individual ei pot fi foarte diferiti intre ei, dar ca o regula nu ii vei gasi in universitati sau ca profesori. Cu toate acestea ei pot fi arheologi.

  Multi vanzatori apartin acestei categorii. In termenii vostrii ei pot parea a fi cosmopoliti si deseori bogati, astfel incat sa isi poata permite sa calatoreasca des. Pe de alta parte si in anumite conditii, un comerciant marunt dintr-o
tara mica, care calatoreste in provincii invecinate, poate apartine acestei familii.

Cei din familia ILDA sunt plini de viata, vorbareti, imaginativi, de obicei o
prezenta placuta. Ei sunt interesati de asepectul exterior al lucrurilor,
moravuri sociale, bursa, idei religioase si politice conventiionale. Ei
raspandesc aceste idei dintr-un loc in altul.

  Ei pot fi escroci, vanzand produse despre care se presupune ca ar detine puteri miraculoase, fermecand populatia rurala cu aerele lor de orasean. Dar, chiar si atunci vor aduce doar aura unei noi idei, deseori inserand in zone izolate concepte cu care altii sunt deja familiarizati.

  Membrii acestei familii ofera in mod constant noi optiuni. Ei pot fi cercetatori sau misionari stricti. In timpurile voastre prezente ei sunt uneori Indieni, Africani sau Arabi, oameni care calatoresc catre civilizatiile voastre. Ei aduaga fluxului comunicarii. Ei pot fi mai degraba orientati emotional decat intelectual, asa cum intelegeti voi acesti termeni, dar ei sunt nelinistiti si de obicei in miscare. De asemenea, ei pot fi actori.

In trecut unii au fost curtezani, si chiar daca nu au avut posibilitatea de a
calatorii fizic, ei au fost in centrul comunicariilor – luand parte la viata de
curte- sau au luat contact cu diplomatii care au calatorit.

  Multi curtezani care au condus saloanele Europei au apartinut acestei categorii. Cruciadele au antrenat o mobilitate sporita din partea acestei familii si pentru acestia schimburile, comertul si ideile politice au fost mult mai importante decat aspectele religioase. Unii dintre membrii familiei Ilda au determinat initierea unor noi ordine bisericesti – Iezuitii, de exemplu, si unii dintre papii mai sofisticati care s-au simtit atrasi de comert si lux. Acesti oameni pot aprecia arta frumoasa, dar de obicei privesc doar latura ei comerciala.

Membrii acestei familii pot fi deseori intalniti in ministerele guvernului, in
acele zone in care calatoriile sau finantele sunt implicate. Deseori le plac
intrigile. Ei amesteca moravurile.

Postări mai noi Postări mai vechi Pagina de pornire