Blogger Template by Blogcrowds

Participanti: Eu, Roman, Ioana

Sumar: Ioana a venit cu o lista consistenta de convingeri, Roman vrea sa urmeze un sezon al perfectiunii trupului, eu ma joc in camere ascunse.

Pe langa exercitiile de la intalnirile precedente am introdus un ghid de interpretare a viselor. L-am aplicat unul la altul si rezultatele au fost incurajatoare. Il voi posta mai jos.

Am continuat expunerea convingerilor, la intalnirea viitoare vom incepe gruparea lor si cautarea puntilor de legatura catre convingeri mai generale.

De asemenea, noi 3 vom face exercitiul care intareste puterea individului in prezent. Centrul de putere este in prezent, nu in trecut sau viitor. Daca sunt oferite sugestiile adecvate, orice fel de metoda este buna: meditatie, plimbare in aer liber, rugaciune, activitate obisnuita, etc. Data viitoare o sa ii intreb pe participanti daca reusesc sa faca exercitiul si in momentele dificile.

Am vrut sa citesc un capitol din Natura Realitatii personale, in care se prezinta un caz de scindare a personalitatii, dar ne-am lasat "dusi de val" si s-a facut ora 2 noaptea.

Si acum, ghidul de interpretarea a viselor, va doresc sa il utilizati cu placere si sa imi spuneti ce rezultate ati obtinut.

Vise:

- foloseste un caiet doar ptr vise

- da fiecarui vis un nume

Asociatii:

- aduna idei ptr fiecare simbol din vis

- cauta o privire de ansamblu

- observa detaliile, mai ales lucrurile neobisnuite, contrare, iritant, repetitiile, culorile

Construieste o prima interpretare

Puneti urmatoarele intrebari:

- ce sentimente mi-a declansat visul?

- ce simt acum, cand lucrez cu visul?

- ce aspecte din mine sunt reflecatate prin simbolurile din vis?

- ce aspecte ale personalitatii mele sunt reflectate de ceilalti participanti?

- de ce am visat tocmai acum acest vis?

Observa actiunile din vis:

- ale eu-lui care viseaza

- ale celorlalti participanti

Intreaba-te:

- ce comportament deosebit/ neobisnuit am avut in vis?

- ce pot invata din comportamentul respectiv?

- la ce temeri si inhibitii se face referinta in vis?

- la ce capacitati ale mele se face referinta in vis?

Observa situatia din vis referitor la:

stari emotionale,  schimbari de locatie, salturi in timp, asemanari intre situatii

Intreaba-te:

despre ce imi aminteste situatia respectiva?

Relateaza visul la situatia actuala de viata si la intrebarile legate de ea

Intreaba-te:

- la ce ma inspira visul?

- ce sa schimb in viata de zi cu zi?

Modifica, prelucreaza visul in fantezie, imaginatie pana cand

reflecta viziunea ta

- transforma-te din victima in faptas, inchipuieste-te ca un om care este fericit

Pentru a putea comunica mai bine am creat un grup de discuţii pe yahoo, of course orientat spre materialul Seth. Acolo putem putem publica materiale mai ample şi aborda o paletă largă de teme. În viziunea mea,  oameni din toată ţara, oameni care sunt orientaţi şi receptivi faţă de astfel de materiale vor avea ocazia să se cunoască în alt mod, lărgindu-şi perspectiva pe care o au asupra realităţii şi în mod particular asupra relaţiilor interumane. De exemplu, să se cunoască şi prin prisma unor relaţii din reâncarnări "trecute". Mi se pare foarte atrăgătoare ideea şi aş vrea să vorbesc cu cât mai mulţi oameni şi cât mai intens despre experienţele mele/lor subiective, materialul Seth şi alte aspecte din realitate. Nu vreau să mă întind la vorbă, aşadar vă aştept.

Link-ul spre grup: http://groups.yahoo.com/group/sethr/

Bătrânul galben este o imagine artistică a lui Seth proiectată din psihicul lui Rob spre o pânză. 

Sayonara folks


Ieri, în timp ce stăteam priponit la calculator intră maicămea în camera mea şi găseşte doi găinaţi de pasăre pe pervazul meu. I-am spus că am fost vizitat de o pasăre şi că apariţia ei este încărcată cu simbolism. Am bănuit că era pregătită să mă ia peste picior, deşi se afla în toane bune, aşadar am inventat o poveste ce se apropia doar superficial de cea din interiorul meu. Eu şi mama am încercat să ne dăm seama ce specie de pasăre era. Nu era "obraznica" vrabie. Era o pasăre mai suplă, mai maiestuoasă. Pentru a-i pune eticheta, maicămea a zis că îmi va aduce un catalog al păsărilor din Timişoara realizat de către un coleg de-al ei. Eu am interpretat apariţia astfel: pasărea a venit la mine pentru a mă încuraja în căutările mele spirituale şi pentru a-mi arăta un viitor probabil. Un viitor în care un nou Hristos se va reaîncarna. A doua venire a lui Hristos. Conform spuselor lui Elias,  în această perioadă istorică entitatea "Hristos" se manifestă prin 9 reîncarnări, 9 copii ce s-au născut deja, vârsta lor fiind în jur de 12-15 ani. Numele entităţii este Rose. Simbolul prin care ea le apare oamenilor, în visuri sau în starea de trezire este o PASĂRE!!! Acum, nu mi se pare deloc incredibilă povestea şi atunci când a apărut pasărea la geamul meu am încercat să minimalizez evenimentul. Mi-am spus şi îmi spun că ea a apărut tocmai fiindcă am citit ceea ce a spus Elias, am crezut suficient, mi-am dorit un astfel de eveniment pentru a-mi hrăni imaginaţia şi ţac, după un timp el apare în "realitate". Este validă o astfel de explicaţie dar simt că există ceva mai mult şi că trebuie să mă mai antrenez şi să doresc puternic pentru a descoperii mai mult. Am mai observat că pot să trec evenimentul prin filtrul raţiunii fără ca importanţa sa să fie diminuată. Sunt curios să văd cum va evolua povestea, momentan o las să germineze. 

Seth, (clasa ESP, 6-11-74):

Rich a spus :” Aşadar, practic vorbind, dacă îmi doresc o casă frumoasă, haine atrăgătoare, o maşină şic, etc, şi dacă îmi satisfac aceste dorinţe, atunci într-un fel sau altul acţionez pentru a ameliora o situaţie viitoare asemănătoare cu cea care există acum în India, în care oamenii mor de foame. Aşa este?”

Seth Răspunde: Chiar şi eu am probleme în a urmări raţionamentul tău.

Rich continuă: “Păi, fiind spontan, oricând spontaneitatea mea se manifestă – dacă sunt spontan, atunci automat şi în mod natural ajut lumea din care fac parte.”

Seth Răspunde: Într-adevăr asta faci!

Rich Continuă: “În regulă, prin urmare dacă spontaneitatea mea mă conduce către – chiar dacă există oameni care mor de foame în India şi ar putea fi trimişi bani pentru a-i hrăni - dacă spontaneitatea mea mă conduce cu adevărat spre a cumpăra o casă frumoasă, o maşină atrăgătoare…”

Seth Răspunde: “ Dacă îi acorzi spontaneităţii tale propria sa libertate, atunci poţi avea cu bucurie orice îţi doreşti. Dar spontaneitatea de asemenea te va îndruma către gânduri de iubire pentru ceilalţi. Te va îndemna să înţelegi că nu îţi poţi jefui planeta şi te va indruma să realizezi că atât timp cât o persoană moare de foame şi tu mori de foame, într-o manieră faţă de care eşti prea ignorant pentru a o vedea.”

1. Visele

La un moment dat ne uităm peste unul din visele lui Roman, la sfârşitul căruia a desenat doi copii supranaturali, de formă stelară.  Nişte copii năzdrăvani şi cu rânjet perfid care l-au "dat cu curul în sus" şi s-au lăsat azvârliţi de el. La începutul apariţiei lor în vis, ei erau însoţiţi de un fel de neghiniţă, care a dispărut între "timp".  Partea interesantă a fost când am trecut la vise în care intervin personaje din lumea din starea de trezire sau care au un caracter mai personal. I-am spus lui Roman să nu uite că în unele vieţi ale sale s-a aflat în alt tip relaţie cu persoane apropiate din viaţa sa actuală. 

Apoi, am trecut la un vis de-al meu în care am experimentat foarte puternic partea din mine ce este conectată cu zorii umanităţii, omul agresiv, sălbaticul din junglă, vânătorul, cel ce fură femei. Descrierea visului:

" Ieşit rapid din zona bunicii mele şi mers la primul bloc turn pentru a suna la apartamente şi a acosta femei. Am întrebat dacă e blocul 1, mi s-a răspuns că da şi am ieşit." 

Mai interesant este faptul că în unele vise se inversează rolurile, femeia devine cel care este activ, şi eu sunt cel pasiv:

"Am ajuns într-un dormitor pentru a face sex. Am întâlnit o fată, dar când m-am aşezat peste ea, de fapt ea mă penetra prin spate, era o senzaţie plăcută - plăcerea pe care o ai atunci când te aşezi pe WC pentru a-ţi face satisface nevoile fiziologice- dar după un timp a devenit dureros. Am aşezat-o în faţă pentru a-i pune penisul în gură şi în acel moment fata s-a transformat într-o păpuşă."

Nu consider că unele vise sunt negative şi altele pozitive, sau că nu ar trebui să visez ceva şi în mod sigur nu le privesc dintr-o perspectivă freudiană. Le văd ca experienţe, şi din moment ce le-am experimentat vreau să aflu sensul lor.

2. Convingerile

După cum am mai spus în posturile anterioare, convingerile sunt importante deoarece creează realitatea pe care o experimentezi. Aşadar, mi-am făcut o listă cu convingerile mele "negative", cele care mă împiedică să experimentez mai plin viaţa şi am ajuns la incredibila cifră de 42!. Le-am pus pe blog şi le-am citit fiindcă astfel îmi este mai uşor să le accept. Sigur, convungerile pot fi restrânse, grupate sub o convingere mai atotcuprinzătoare.  Cei care vor veni în viitor la întâlniri vor fi încurajaţi să facă acelaşi lucru.

3. Materialul Seth

La un moment dat, am încercat să ne uităm la câteva filmuleţe de la o sesiune ESP ţinută de Jane, dar fiindcă calculatorul nu avea codecuri potrivite nu am reuşit să le vedem. Uneori Seth sau alte esenţe energetice personalizate nu se arată prea uşor.

O să le postez aici, recomandându-le cititorilor să fie mai degrabă atenţi la cuvintele, la incredibila vitalitate ce se află în spatele vocii lui Jane şi nu neapărat la cadrul în care se desfăşoară întâlnirile, persoanele din jurul ei, aspectul fizic a lui Jane, mimica feţei sale, mişcările corpului. Deoarece hei, ea se află în transă :D.

Deoarece operez cu sisteme de convingeri, şi ele determină ceea ce aleg să experimentez, m-am gândit să îmi creez o listă care să le conţină. În ultimele zile am aruncat o privire spre Natura Realităţii Personale  şi am găsit câteva convingeri pe care le voi înşira. Pe unele le ţin la piept, pe altele deloc. La sfârşitul listei, voi adăuga alte convingeri personale. 

      1. Viaţa este o vale a plângerii

      2. Corpul este inferior. Ca instrument al sufletului el este automat degradat şi pătat.

Poţi considera că trupul este în mod inerent rău şi păcătos, că dorinţele sale sunt greşite. Creştinii pot considera corpul ca fiind deplorabil, gândindu-se că sufletul a coborât în el, “coborârea” automat simbolizând o transformare de la o condiţie înaltă sau superioară la una inferioară.

De asemenea, adepţii unor religii orientale deseori simt că este datoria lor să nege trupul, să se ridice deasupra lui,  într-o stare unde nu mai doresc nimic. (de exemplu, “Vidul” în Taoism). Deşi folosesc un vocabular diferit, ei încă cred că experienţa pământeană nu este dezirabilă în sine.

3. Sunt neajutorat în faţa unor circumstanţe pe care nu le pot controla.

4. Sunt neajutorat deoarece personalitatea şi caracterul meu au fost formate în copilărie, şi eu mă aflu la mila trecutului meu.

5. Sunt neajutorat deoarece mă aflu la mila unor evenimente experimentate în alte încarnări, evenimente asupra cărora nu am nici un control în momentul de faţă. Trebuie să fiu pedepsit, sau să mă pedepsesc singur pentru nedreptăţile pe care le-am cauzat altora în vieţi trecute. Trebuie să accept aspectele negative ale vieţii mele deoarece aceasta este karma mea.

În Hinduism şi Budism, karma reprezintă o sumă morală a acţiunilor individuale din viaţa fiecăruia – ele determinând destinul persoanei în această viaţă sau în următoarea. Seth consideră că vieţile reîncarnaţionale există simultan, astfel încât între ele se desfăşoară un interschimb constant. Prin urmare, o viaţă “viitoare” poate influenţa o viaţă “trecută”, aşadar karma, aşa cum este ea în mod obişnuit înţeleasă, nu se aplică. 

6. Oamenii sunt în esenţă răi şi vor să îmi facă rău.

7. Eu deţin adevărul şi nimeni altcineva. Sau, grupul meu deţine adevărul şi nici un alt grup nu îl deţine.

8. Voi deveni mai slab, mai bolnav şi îmi voi pierde puterile odată cu înaintarea în vârstă.

9. Existenţa mea este dependentă de experienţa mea din corpul fizic. Atunci când corpul meu moare, conştiinţa mea moare odată cu el.

Aceasta a fost o listă generală de convingeri false. Acum, voi oferi o listă mai specifică de convingeri intime, unele probabil deţinute şi de voi.

     1. Sunt bolnăvicios şi tot timpul am fost aşa.

2. Este ceva greşit în legătură cu banii. Oamenii care au bani sunt lacomi şi mai puţin spirituali decât cei care sunt săraci. Ei sunt nefericiţi şi snobi.

3. Nu sunt creativ. Nu am imaginaţie.

4. Niciodată nu pot să fac ceea ce îmi doresc să fac.

5. Oamenii nu mă plac.

6. Sunt gras.

7. Întotdeuna am ghinion.

Urmează o listă de convingeri personale, de intensităţi diferite

1. Lucrurile se vor aşeza de la sine, indiferent de contribuţia mea conştientă sau inconştientă.

2. Viaţa ce pulsează în mine este magică numai în anumite momente de strălucire. În rest, este obişnuită şi prin urmare mai puţin dezirabilă.

3. Fiind sincer cu oamenii, voi ajunge să creez situaţii de discomfort. Creând o situaţie în care sunt sincer până la “capăt”, voi ajunge să mă comport impulsiv, animalic, necontrolat.

4. Există un punct de cădere, un punct în care consider că îmi pot pierde controlul. Şi dacă se va întâmpla asta, rezultatele nu vor fi pozitive. Controlul sporit pe care îl exercit asupra mea va aduce rezultate sporite.

5. O relaţie cu o persoană de sex opus este dificilă, greu de întreţinut şi inevitabil se îndreaptă spre o despărţire neplăcută.

6. Numai persoanele frumoase de sex opus mi-ar putea aduce satisfacţie sexuală şi numai o persoană frumoasă şi dezinhibată de sex feminin m-ar îmboldi să o doresc feroce, să îmi concentrez puternic voinţa şi astfel să experimentez natura mea, natură asemănătoare focului. 

7. Am nevoie de 8 ore de somn. Dacă dorm mai puţin, mă simt mai puţin în formă şi trebuie neapărat să recuperez deficitul de somn.

8. Lumea materială este mai puţin atrăgătoare decât cea spirituală.

9. Ideile, mentalul, gândirea sunt mai importante decât emoţiile, sentimentele. Idealurile mele mai importante decât gândirea analitică şi pragmatismul unor personae din jurul meu. Percepţia mea asupra frumosului mai importantă decât ceea consider că este comun.

10. Nu pot menţine mult timp un ritm ridicat, pe care de altfel şi îl doresc, de experimentare a evenimentelor din viaţa mea.

11. Orice fel de satisfacere sexuală consumă energia şi mă face să devin mai apatic, să am mai puţin tonus muscular.

12. Consider că dacă îmi manifest dorinţele faţă de altă persoană, acestea vor fi percepute greşit, considerate iraţionale sau pur şi simplu ignorate.

13. Strada este uneori un loc periculos dar şi un loc în care îmi pot încerca puterile, duelându-mă în priviri cu persoane ce trec pe lângă mine sau anticipând conflicte violente.

14. Trecutul meu este greu de modificat, iar rezultatele obţinute cu efort într-o zi pot dispărea în altă zi.

15. Deseori consider că trebuie să o iau de la început cu un proiect în care am obţinut rezultate, cu scopul de a-l reîmprospăta, ignorând faptul că se pot obţine rezultate mult mai bune continuând pe aceiaşi linie şi fructificând ceea ce am obţinut până în acel moment.

16. Exprimarea prin simboluri este superioară exprimării directe. În majoritatea activităţiilor obişnuite şi în comunicarea cu alţi oameni consider că trebuie insuflat simbolistică, joc, confuzie şi neprevăzut.

17. Continuitatea între starea de vis şi starea de trezire este greu de realizat, şi pe termen lung cere un efort mult prea mare din partea mea.

18. Plăcerea pe care o obţin dormind 2 ore în plus, peste cele 8 ore pe care le dorm în mod obişnuit în fiecare noapte, nu se poate obţine dacă cele 2 ore le-aş petrece în starea de trezire

19. Învăţământul, cultura, spiritualitatea, ceea ce experimentează oamenii se află foarte departe de experienţele mele, astfel încât puntea dintre mine şi ei este fragilă, greu de consolidat şi nesigură.

20.  Imediat după ce mă trezesc consider că inevitabil trebuie să trec printr-un punct în care mă simt depresiv deşi ştiu că tocmai acest gând care uneori nu este conştient determină experienţa, că dorinţele, emoţiile, gândurile şi aşteptările mele creează realitatea.

21.  Orice victorie, rezultat, merit, trebuie obţinut cu un efort considerabil. Ceea ce se obţine uşor este nevaloros, lipsit de adâncime şi se poate pierde la fel de uşor.

22. Dacă vorbesc prea mult despre materialul Seth cu persoane care nu sunt receptive, în viziunea mea acesta şi-ar pierde din validitate, deşi ulterior observ că este sporită.

23. Chiar dacă aş face o listă cu convingerile mele, aceasta nu ar fi prea folositoare deoarece ea reprezintă o simplă listă peste care voi trece la fel de uşor cum am trecut în trecutul meu peste evenimente şi persoane.

24. În unele momente consider că alternanţa YING-YANG este o regulă absolută, că nu pot rămâne într-o stare ci că în momentele următoare trebuie să trec şi prin starea opusă. Astfel, chiar atunci când experimentez o stare pozitivă simt sâmburele stării negative, ştiind totuşi că sâmburele este creat tot de mine şi că el conduce la starea negativă.

25. În orice contact cu alte persoane consider că trebuie să fiu empatic, că trebuie să îi simt starea, şi dacă nu aş face acest lucru aş fi considerat insensibil de cealaltă persoană,  sau mi-aş spune că nu aş putea comunica la fel de bine cu ea. De asemenea, uneori consider că sunt foarte vulnerabil la starea celuilalt şi trebuie să folosesc tehnici mentale pentru a mă proteja. Alteori consider că sunt invulnerabil, că pot transforma în mine orice otravă din exterior, că deşi ea rezonează cu otrava din interiorul meu şi e atrasă de ea, prin simbioză cu cealaltă persoană, prin experimentarea otrăvii comune, ea va dispărea magic şi nu va fi nevoie niciodată de astfel de experimente.

26. Deşi ştiu că unii oamenii îşi creează un altar, în care îşi poziţionează problemele, stările negative, tot ceea ce este urât şi îmi dau seama când şi eu fac asta, şi încerc să nu îl construiesc şi să îl înfrumuseţez, consider că din empatie, pur şi simplu pentru a fi acceptat, sau pentru a fi mai tare decât ei, ar trebui să îmi construiesc şi eu un pseudo-altar. Uneori îl formez pe loc, de formă. Dar, există şi unul real. Deşi nu mai am nevoie să mai adaug ceva la el fiindcă până acum am pus destul, când văd că  oamenii apelează la acest altar îmi vine să îi servesc cu bunătăţurile altarului meu, dar nu fac asta şi simt că astfel mai cosmetizez altarul meu, că îl hrănesc. Şi atunci nu am obţinut nimic, ci doar l-am ascuns mai inteligent în unghere. Scriind aceste rânduri mi-am dat seama care este soluţia.

27. Părinţii pe care mi i-am ales nu au nimic în comun cu mine, personalitatea lor este diferită şi aş fi putut face treabă mai bună dacă mi-aş fi ales alţi părinţi.

28. Prietenii vin şi trec, aşa cum anotimpurile vin şi trec. Prietenii noi sunt mai buni decât prietenii vechi.

29 Consider că este destinul zodiei mele, arhetipului săgetătorului de a alerga sălbatic către stele, de a descompune intelectual lumea şi a dori intens cunoaştere şi acest destin este scris în pietre antice pe care nu le mai pot ciopli. Deşi înţeleg că destinul nu există şi că am libertate creativă de a îmi făuri viitorul, trecutul şi prezentul, sunt atras de astfel de fantome şi uneori alerg către zone psihice necunoscute, dar nu cu abandon creativ şi dăruire ci cu un sentiment foarte apăsător de nirvana. În lumea fizică cutreier singur munţii, expunându-mă nobleţei şi agresivităţii naturii şi îmi testez muşchii pe pante abrupte, alergând năvalnic, lăsând ramurile copacilor să îmi lovească corpul, aşteptând sfârşitul goanei pentru a mă simţi muţumit. Şi sunt mulţumit şi experimentez acea fericire rece a aştrilor de pe cer.

30. Unele din visele mele nu sunt folositoare şi nu merită atenţie.

31. Nu contează ceea ce gândesc cu mintea mea conştientă, ea poate fi ocolită fără nici un prejudiciu.

32. Voinţa mea trebuie să fie puternică în faţa oricărei persoane. Voinţa este instrumentul meu cel mai puternic, fără ea sunt mult mai puţin puternic. Voinţa mea trebuie exersată în fiecare moment.

33. În orice zi, trebuie să treacă câteva ore, şi în unele zile o perioadă lungă de timp până când energia mea curge armonios prin corpul meu, sau până când mă simt suficient de în formă. Doar în unele zile pot să ajung la acea intensitate ce se va transmite şi asupra zilei viitoare, pemiţându-mi să o abordez cu aceeaşi sete şi pasiune pe care o aveam în seara precedentă.

34. Consider că trebuie să mă împing de la spate deoarece dacă nu aş face acest lucru aş avea mai puţine rezultate. Aceast nou mod de abordare mi-ar oferi mai multe rezultate decât cel vechi.

35. Unele persoane sunt mai evoluate şi puternice decât mine, prin urmare există o mare distanţă pe care trebuie să o acopăr. Ceea ce îmi spun acele persoane ar mătura toate căutările mele şi ar trebui să o iau de la “început”.

36. Consider că trebuie să mă port cu mănuşi faţă de alte persoane ce iau contact cu materialul Seth şi că sunt responsabil pentru ceea ce ele experimentează în conexiune cu mine şi cu acest material.

 

37. Dacă aş fi concentrat, focalizat 100% pe un proiect o să creez ceva ce mă va scoate din stare sau o să abandonez proiectul fiindcă voi găsi altul mai atractiv, mai bun, şi nu vreau să investesc energie în ceva ce nu este fructificat. Un proiect dus la bun sfârşit nu mai mi se pare interesant, ci este plicitisitor şi lipsit de vitalitate. De asemenea, fiind concentrat 100% aş deveni obtuz, alţii ar profita de munca mea sau m-aş putea trezi că am irosit timpul pe iluzii.

38. Intrarea în “câmpul muncii” ar încetini căutările mele spirituale.

39. O slujbă este greu de obţinut, puţine slujbe mi se potrivesc.

40. Nu există prea multe oportunităţi/afaceri în care să îmi pot investi banii/energia.

41. Nu sunt suficient de bun pentru a face ceva, uneori observ cât de prost pregătiţi sunt cei din jurul meu şi atunci consider că sunt prea bun pentru a lua parte la anumite acţiuni la care şi ei iau parte.

42. Consider că am nevoie de un maestru, de cineva care este mult mai puternic decât mine. 

Închei, sunt mulţumit că buricele degetelor mele au scris atâtea convingeri, şi dragi cititori, vă invit să vă creaţi şi voi o astfel de listă.

Astăzi, stând în barul de lângă judecătorie şi discutând cu cineva despre substanţe ce urmăresc inducerea unor stări alterate a conştiinţei, am vorbit trecere şi despre maniera în care îţi creezi realitatea. I-am spus că uneori, "coincidenţele" sunt un semn al puterii tale creative. Pentru a exemplifica, i-am zis că în unele momente atrag un personaj pe nume Lulu, un vechi individ asociat cu o veche prietenă de care sunt ataşat. De obicei îl întâlnesc, sau numele lui îmi intră în câmpul vizual, atunci când mă satur să tot caut ceva, când mă aflu într-o zonă pustie, ostilă şi aspră, când vreau să îmi dovedesc ceva sau să dovedesc cuiva ceva. Şi hocus-pocus, imediat după ce am rostit numele lui, individul apare în barul înecat în fum, având privirea eterică şi părul lins. Îl săgetez cu privirea, el se uită vag mirat la mine, interiorul meu vibrează cu bucuria apariţiei. Îi spun prietenului meu de la masă ce s-a întâmplat. În drumul spre casă, unii pereţi ai blocurilor mi se păreau a fi pictaţi de către iluminatul public, spoiţi cu o strălucire intens galbenă, strălucire ce îmi arată că pot să cuceresc oraşul, că înţeleg cum pulsează el noaptea.

În zilele acestea s-au desfăşurat o serie de evenimente care i-au oferit psihicului meu o masă încărcată cu mâncăruri alese. Pe unele le-am gustat, pe altele m-am mulţumit doar să îmi arunc ochii. Desigur, scopul lor a fost de a-mi arăta încă o dată mecanismele legii atracţiei, ajutându-mă să înţeleg că nu pot atrage ceea ce doresc acţionând contrar dorinţelor mele. Deşi am vrut să experimentez ideea de a nu dori nimic, este foarte, foarte greu şi pe deasupra şi neprofitabil. Am mai încercat să mă hrănesc cu linguriţa ocolind mintea conştientă, absorbind magic prin fotosinteză nişte materiale Seth, şi ca urmare a acestei metode am adus prea abrupt la suprafaţă conţinuturi ale inconştientului. Prea abrupt, pentru că nu mi-am oferit timp psihologic pentru ca mintea mea conştientă să le asimileze şi analizeze, astfel fiind doar parţial conştient de ele. Deşi analogia următoare este extremă şi simbolizează o variantă distorsionată a experienţelor mele, sper că va arăta clar ceea ce vreau să spun. Zilele trecute m-am uitat la un interviu dat de Bush înainte ca acesta să ajungă preşedintele Americii, interviu în care vorbea despre pedeapsa capitală ce se aplică în anumite state americane. În primul rând, despre Bush se spune/parţial cred că este o personalitate fragment, sau mai exact o personalitate care a fost "recent" creată de o altă entitate, aşa cum Eva a fost creată de către/din Adam, el exteriorizând o calitate a sa ce tânjea să se exprime - un aspect simbolic reprezentat de coasta sa. Simplificat, o entitate - sau suflet, este alcătuită din totalitatea focalizărilor - sau vieţilor individuale, pe care ea alege să le experimenteze în orice dimensiune. Acum, Bush, personalitatea fragment, mi se părea un prototip al statului megaloman Texas, o personalitate ce ocolea deliberat mintea conştientă, exprimându-şi nonşalant intenţiile. Mi se părea că pur şi simplu nu ştie ce înseamnă realitatea fizică, că nu ştie regulile jocului, că mai are nevoie de antrenament. În acel moment şi în zilele următoare eu mă simţeam ca o personalitate fragment. Diferenţa între mine şi el este faptul că el a experimentat lucruri care agresează viaţa iar eu nu vreau să fac asta, el aruncându-se cu capul înainte, pe când eu sunt conştient că mă împing de la spate şi încerc să temperez acest lucru.

Natura Realităţii Personale este o carte scrisă de Jane/Seth, pe care o recitesc acum cu scopul de a înţelege mai bine cum îmi creez realitatea pe care o experimentez, ea fiind un rezultat direct al gândurilor, emoţiilor, aşteptărilor şi dorinţelor mele. Aşadar, zilele trecute am întâlnit o veche prietenă care nu se simţea deloc bine. Bineînţeles, m-am întrebat de ce am ales să o reîntâlnesc,  care sunt firişoarele subţiri ale legii atracţiei. Am descoperit o încrengătură de motive, şi dacă la început ele îmi erau destul de clare acum nu mai îmi sunt; cu toate acestea simt că dacă aş vrea şi dacă ea ar vrea, aş putea afla oricând şi instantaneu motivele. De asemenea, în momentul în care aleg să experimentez ceva împreună cu această persoană, ştiu de ce am ales acea experienţă şi nu alta. Pur şi simplu simt că mintea mea conştientă percepe şi evaluează instantaneu situaţia, lăsând loc impulsurilor mele să se desfăşoare chiar mai neîngrădit decât în mod obişnuit. Simt că mintea mea conştientă stă ferm pe poziţii şi momentan "nu mai am nevoie" de ea, observând că "o pot accesa" oricând vreau. Nu simt că m-aş abandona impulsurilor ci că sunt responsabil de ele. În cursul unei nopţii petrecute cu ea şi cu o altă persoană, pur şi simplu am perceput un viitor probabil, am perceput intenţiile lor şi am acţionat pe baza unui impuls. E ca şi cum mi-aş propune să fac ceva, las acea intenţie să meargă în regiuni mai adânci ale self-ului, nu mă mai gândesc la ea, după aia abracadabra, hocus pocus şi văd ce se întâmplă! Tot timpul este o delectare să observ cum "se aşează lucrurile", deşi eu nu "fac nimic" şi bineînţeles fiecare persoană are putere absolută de a-şi alege rolul din scenetă, sceneta fiind cât se poate de "reală".

La întâlnirea ce va fi tot vineri la 21:30, la apartamentul cu privelişte spre biserică şi coşul de fum, voi arăta cum fiecare individ îşi poate crea realitatea şi vom discuta despre acele convingeri fundamentale care limitează potenţialul creativ al fiecăruia. De asemenea, voi pune câteva filme de la o sesiune ESP ţinută de Jane, vom relua discuţiile despre vise + alte idei care mai îmi vin/ne vin pe moment/până atunci. 

Recitind Natura Realităţii Personale am descoperit câteva convingeri pe care încă le ţin la piept. O să îmi scriu o listă şi o să îi încurajez pe toţi participanţii să îşi creeze o astfel listă. Mi se pare extraordinar că evenimentele din trecutul meu se schimbă dacă le privesc prin prisma altor convingeri. Ştiam acest lucru din materialul Seth, dar experimentarea aceastui adevăr mă uimeşte, prin urmare uneori îmi las convingerile să lâncezască la gura sobei.

Deoarece aşternând pe hârtie experienţele subiective percep distanţa ce există între cuvânt şi ceea ce experimentez, deoarece vreau să îmi ofer şi să ofer descrieri creative, am ales ca din când în când să postez astfel de construcţii. Chiar acum, când am poziţionat acest text pe ecranul calculatorului, îmi dau seama de seriile de traduceri succesive ce există între: 

1) experienţa mea iniţială 

2) cum mi-am perceput experienţa în acel moment 

3) cum percep acum experienţa 

4) barierele inerente exprimării verbale şi cele în mod conştient sau inconştient alese de mine 

5) produsul final

Aşadar îmi face mare plăcere să observ cât de diferit este ceea ce implantez pe ecranul LCD.

Momentan atât, Sayonara folks

Participanţi: Eu şi Roman

Locul de întâlnire a fost apartamentul de lângă râul Bega alcătuit din mult spaţiu liber, pereţi cu motive florale, o lampă şi alte câteva obiecte pe care încă nu le-am identificat. Dacă privirea ta alunecă spre ferestrele apartamentului poţi vedea catedrala gotică din piaţa Traian şi imediat lângă ea, aparent în conjuncţie, coşul Centralei Electrice de Termoficare din Timişoara.

La începutul întâlnirii am vorbit sumar despre starea de vis, ce se întâmplă cu conştiinţa atunci când părăseşte corpul fizic, care sunt posibilităţiile sale de expresie. Eu şi Roman am citit fiecare din carneţele proprii un vis recent şi am încercat să descifrăm simbolismul lor. Aceasta va fi o practică curentă a seminariilor, aşadar îi voi încuraja pe participanţi să îşi formeze un astfel de carneţel şi să noteze visele cât mai fidel cu putinţă. Roman, alegând să fie o zodie de apă, şi să desfăşoare multă activitate în starea de vis ar fi foarte câştigat dacă ar urma acest exerciţiu. Acesta este şi prima "temă de casă".

În faza următoare am citit ceea ce a spus Jane Roberts despre Seth, experienţele sale subiective şi contextul în care a fost creat materialul Seth. Am mai citit cuvintele lui Seth, prin care a transmis scopul pentru care oferă o cunoaştere ce este ÎNCORPORATĂ în fiecare entitate. Fiecare avem acces la ea, iar Seth nu este un superman spiritual, un guru cosmic ce oferă în mod ingenios şi elegant cunoştere umanităţii neştiutoare. A urmat un moment interesant, în care în timp ce citeam cuvintele lui Seth 2, viitorul Seth, în timp ce ele păreau foarte îndepărtate de rasa umană, mi-a venit o poftă mare de a râde. Apreciam mult "turul de forţă" dat de Seth 2, eram mare, imens şi simţeam că pot continua a citi până adânc în noapte. Din când în când mă uitam la ochii lui Roman, ochi cufundaţi în sine.

Îmi dau seama că realitatea lui Seth este îndepărtată de realitatea experimentată în mod imediat, în vieţile "obişnuite", şi că există suficiente considerente practice. Că astfel de cunoaştere fiind prezentată într-un mod direct, aşa cum intenţionez să o prezint eu, aparent şi-ar pierde din caracterul transcendent. Aşa cum există realităţi în realităţi şi Dumnezei în Dumnezei la fel realitatea aceastei cunoaşteri INERENTĂ entităţii-sufletului, va încorpora viaţa "obişnuită".  Probabil că studiindu-l pe Seth unii indivizi nu vor experimenta o revelaţie, pot să spun din proprie experienţă că se va produce o trezire constantă, o încorporare a cât mai multor aspecte ale realităţii. 

Revenind la cum a decurs întâlnirea. După ce o bucată de timp am citit intens, fiind amorţiţi de atâta stat pe podea, am practicat câteva forme dinamice din Tai Chi. În mare, acestea sunt folosite pentru a "aspira" energie şi în mod particular pentru a trata anumite afecţiuni. Perioada zilei a fost şi ea bine aleasă, perioadă YANG, între 23-1, în aceasta producându-se o creştere a energiei în corp. La fel, formele dinamice vor fi o practică curentă şi în unele zile, la cererea participanţilor le voi arăta şi secvenţa de 24 din Tai Chi.

Pe viitor vom practica şi anumite meditaţii pentru a ne obişnui cu stări alterate ale conştiinţei şi pentru a aduce mai multă energie în corp.

La următorul seminar, ce se va ţine tot vineri de la 21:30, vor fi proiectate câteva materiale video ce sunt sigur că vor provoca câteva reacţii deosebite. De asemenea, probabil că voi vorbi mai mult despre noul "shift in consciousness" şi vom vedea care sunt direcţiile în care să mergem. 

Oricine este receptiv la astfel de informaţii şi doreşte să participe este binevenit cu multă voioşie. 

Un scop suplimentar al acestor seminarii este ca fiecare individ să îşi dezvolte abilităţi specifice, şi în cadrul întâlnirilor să fie creativ şi experimental. 

Pentru moment atât, sayonara folks.

În primul rand, mă bucur să văd că există oameni care au luat contact cu materialul Seth, mai ales că îmi amintesc bine starea pe care am avut-o atunci când l-am găsit.  Pot să spun că eram foarte confuz, şi pe deasupra mi-am ales şi o carte mai greu de parcurs: Dreams, Evolution and Value Fulfilment. Pe de altă parte, efectul a fost benefic deoarece parcurgând iute cartea am descoperit că fiecare conştiinţă individuală a ţâşnit din creativitatea divină, creând noi structuri şi urmărind să se exprime în cât mai multe combinaţii posibile. Am aflat că Dumnezeu a visat nenumărate vise iar fiecare vis a visat la rândul său nenumărate vise, toate urmând acel imbold unic către creativitate şi împlinirea valorii. Am luat contact cu detalile intime ale vieţii lui Jane Roberts şi a soţului ei. Un timp am fost ca vrăjit, ore, zile întregi citind şi descoperind lucruri care îmi provocau o puternică stare de transcendenţă.

În lunile următoare am încercat să traduc o carte Seth, iar exteriorul aproape că nu mai exista pentru mine. Mă sculam la 6:20 dimineaţa, mergeam în parc la Tai Chi, veneam acasă, apoi folosind dicţionare online am încercat să traduc, între timp citind şi alte materiale Seth. Trăiam într-o dulce senzaţie de plutire şi vroiam să descopăr cât mai mult. După ce am reuşit să termin de tradus Seth Vorbeşte, am întâlnit un prieten pe care mi-l doream să îl întâlnesc şi împreună cizelăm acea traducere. Momentan progresăm mai încet.

Blogul l-am creat deoarece vroiam ca oamenii să ia contact cu materialul Seth, deoarece vroiam să prezint ceea ce am descoperit şi să iau contact direct cu cititorii. Reacţiile la acest material au cuprins o largă paletă de manifestare, şi cele mai multe nu mi-au plăcut deloc. Cel mai interesant a fost jonglarea cu opiniile celor din familia mea, şi în mod special a mamei mele.

Un timp am crezut că materialul merită o mai mare atenţie, că ar trebui abordat mai tolerant, că prin simpla luare de contact cu el s-ar produce o deschidere uriaşă, aşa cum s-a produs în mine. Credeam că oamenii sunt ataşaţi de foarte puternice sisteme de convingeri iar eu nu. Astfel eram sus în turnul de fildeş şi puteam să traduc în voie. Apoi, în două zile distincte lumea să mi s-a părut atât de goală, atât de intens luminoasă şi lipsită de emoţii, ca şi cum ar fi atins o stare de nirvana, şi era atât de apăsător încât nu ştiam unde să mă mai ascund. Dar am continuat. După un timp am văzut altfel exteriorul. Traducerile nu erau atât de bune ci mai trebuia mult lucrat la ele. Efectul iniţial al Qigong-ului şi antrenamentele de Tai Chi s-au transformat şi ele într-o stare de nirvana, era un drum înfundat. Mulţi prieteni au dispărut din atenţia mea. Am încercat să mă împing prea tare de la spate şi nu a mers cum doream. Într-o măsură încă fac acest lucru.

Toate aceste experienţe au fost alese de mine. Am simţit pe pielea mea efectul afirmaţiei “Tu îţi creezi propria realitate”, înţeleg şi simt mai bine că ea are implicaţii adânci şi că în orice moment poate deveni o chestiune extrem de personală. Am experimentat şi am întâlnit oameni care au experimentat o parte din ceea ce noi considerăm a fi negativ, reprobabil: violuri, acte de violenţă, traume psihice, boli grele, lucrările diavolului, intoleranţă, indiferenţă, etc. În astfel de momente îmi era greu să îmi spun sau să îi spun unui om care a experimentat o situaţie traumatică că el a creat-o şi că a avut un motiv bun pentru a face acest lucru. Această afirmaţie, fără a fi privită în contextul lărgit pare a fi un fel de blestem.  Nu vreau să transmit asta,  dar vreau să explorez implicaţiile acestei afirmaţii.

În momentul de faţă, organizez întâlniri în Timişoara  ce urmăresc studierea materialului Seth şi împreună cu prietenul meu vom organiza pe viitor astfel de întâlniri la nivel naţional. Proiectul este experimental şi pentru început aş dori să văd cine ar fi dispus să participle la astfel de întâlniri. Pe unii dintre cititorii acestui blog i-am contactat personal, iar pe cei care nu i-am găsit le transmit acum această idee. Lucruri extraordinare se pot realiza, şi deoarece obişnuiesc să mă proiectez în “viitor” parcă le văd “acum”. Am pus ghilimele deoarece odată cu implementarea noului “shift in consciousness” (o transformare în conştiinţa umană, ceea ce aţi auzit vorbindu-se despre 2012 sau 2075- anul aproximativ în care transformarea va fi completă) oameni vor învăţa să experimenteze în mod subiectiv timpul simultan.

Voi mai revenii cu detalii despre structura wsh-ului, locul de întâlnire şi alte amănunte. Momentan aş dori să descopăr cine este interesat să studieze astfel de materiale să practice şi să fie receptiv. De asemenea probabil că voi posta despre ce am vorbit şi ce am practicat la întâlnirile din Timişoara. Intuiesc că va fi o aventură extraordinară.

În legătură cu traducerile din Seth, voi posta în continuare fragmente şi când va fi gata cartea Seth Vorbeşte (varianta de pe blog este o versiune parţială în care mai există câteva distorsiuni) voi anunţa.

Atât am vrut să spun momentan, sayonara folks.

Despre avort

Clasa ESP a lui Seth 12-2-1978

Un membru al clasei întreabă: “Seth, nu se poate spune că se produce o risipă dacă oamenii avortează tot timpul? Mie mi se pare un fel de risipă să devii gravidă şi apoi să avortezi. Pur şi simplu pare a fi aşa.”

Seth Răspunde: “Poate fi un lucru stupid. Nu ştiu dacă este o risipă. Deoarece conştiinţa va prinde viaţă dacă doreşte acest lucru. Iar dacă conştiinţa alege o mamă care vrea să avorteze, atunci conştiinţa va face doar o mică excursie în această lume. Va arunca o privire în jur. Este ca şi sămânţa dintr-un măr care călătoreşte până în curtea vecină dar nu se maturizează. Ea se uită prin jur şi încearcă din nou. Orice conştiinţă care doreşte să se nască se va naşte. Ea va alege o mamă care doreşte
fără rezerve să păstreze un copil.”

“Am afirmat mai devreme că omul timpuriu a simţit un fel de amplificare emoţională, că el a simţit, de exemplu, vocea vântului ca fiind vocea sa. Limbajurile voastre, în timp ce exprimă intenţiile şi comunicăriile voastre individuale, reprezintă de asemenea un fel de amplificare ce ia naştere din configuraţiile voastre moleculare.”

Natura Psihicului, Sesiunea 776, Limbajul Iubirii

Gândurile, credinţele şi dorinţele voastre formează evenimentele pe care le vizionaţi la televizor. Dacă vreţi să schimbaţi lumea, trebuia ca prima oară să vă schimbaţi gândurile, AŞTEPTĂRIILE şi credinţele voastre.

Dacă fiecare cititor al acestei cărţi şi-ar schimba atitudinile, de mâinelumea s-ar schimba în mai bine, chiar dacă nici o lege nu ar fi rescrisă.

Noile legi ar urma să fie implementate.

Orice nouă lege apare întotdeuna ca urmare a schimbării unei credinţe. Nu se întâmplă invers.

Seth, Sesiunea 873

Postări mai noi Postări mai vechi Pagina de pornire